01/09/2022
//

Waarom recyclen zo belangrijk is

recycelen

In de afgelopen 60 jaar zijn er 4.700.000.000 mensen bijgekomen op aarde. Voor 7,4 miljard mensen op aarde worden dus ook producten gemaakt die niet altijd makkelijk af te breken zijn. Wanneer deze miljarden niet af te breken producten in onze natuur terecht blijven komen hebben we allemaal een gigantisch probleem. Het doel van recyclen is het opnieuw kunnen gebruiken van materialen. Het gros van de grondstoffen die wij gebruiken in onze dagelijkse producten zal sneller opraken dan wij ons realiseren, daarom is het extra belangrijk dat wij hier zorgvuldig mee om gaan. Soms is het lastig om die eerste stap te zetten dus leggen wij hieronder uit welke kleine dingen jij kan doen om mee te helpen!

Lever de plastic flessen in bij de supermarkt

Bij de productie van plastic komen zeer schadelijke chemicaliën vrij in de lucht, iets wat zowel schadelijk is voor de mens als de planeet. Hoe vaker wij flessen gaan inleveren bij de supermarkt (waar je geld voor krijgt trouwens!) hoe minder flessen wij hoeven te produceren in fabrieken. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de portemonnee!

IJzer inleveren bij de ijzerboer

Of het nou metaalrecycling, ijzer, koper, aluminium, batterijen of wat dan ook is. Oud ijzer producten zijn, net zoals plastic, heel schadelijk om op consistente wijze te produceren. Hoewel deze productiecentra doorgaans in Noord-Holland staan valt ons op dat de meeste oud ijzer inleveraars in de provincies zitten. Zo is in Parkstad al jaren een circulair economie project bezig. Of het nou om vastgoed gaat of om oud ijzer in Kerkrade, de provincies zijn hard op weg.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op jouw dak?

Het ene na het andere huishouden ziet het voordeel van ijzer recyclen. De oude apparaten in de garage of berging staan maar een beetje roest te vangen, waarom zou je die niet inleveren voor extra geld? Ziet het zo: Je levert een oude koelkast in en krijgt er een lekkere lunch voor terug!

Moestuin of planten? Bespaar nu geld!

1 kuub aan compost kost al gauw boven de € 140,-. Je groenten en fruit die over datum zijn gegaan (wat iedereen gebeurt, laten we even eerlijk zijn hier) kan je ook omzetten naar compost voor je moestuin of planten! Het is zo simpel dat echt iedereen het kan, alles wat je nodig hebt is een plek met schaduw en een zeil/folie. Zorg dat je al je groenten resten, fruit resten, snoeiafval, resten van planten en bedenk het zo gek maar op een plek met schaduw legt. Doe er vervolgens een zeil of wat folie overheen en heb geduld. Gefeliciteerd, je hoeft nu niks meer te doen om zowel het milieu te helpen als geld te besparen. Over slapend rijk worden gesproken!

ben je na het lezen van deze blogs ook benieuwd naar onze andere blogs? Wij hebben voor jou 3 tips opgesteld, hoe jij een klimaatneutraal terras kan creëren!

Meer in deze categorie

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

Zo creëer jij je ideale interieur

Een interieur laat zien wat jouw persoonlijke stijl en smaak is. Je kiest niet voor een interieur dat niet bij je past, maar je zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en genieten als je thuis komt. En daar heeft een passend interieur invloed op. Maar hoe creëer je een ideaal interieur? Lees dan deze blog verder en creëer je ideale interieur! Kies een stijl met passende thema’s Voordat je jouw huidige interieur gaat veranderen is het belangrijk om te weten wat voor stijl je gaat kiezen en welke thema’s hier bij passen. Ga je voor een landelijke stijl of eerder bohemian? Ga bij jezelf na wat jij het mooiste vindt. Kies vervolgens passende thema’s bij de gekozen interieurstijl die je […]

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen. Financiële haalbaarheid Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar […]

De beste manier om je vitaliteit te verbeteren

Wil jij je vitaliteit verbeteren, maar weet je niet wat je daarvoor nodig hebt? Een gezonde levensstijl is de beste manier om je vitaliteit te verbeteren. Een gezonde levensstijl houdt zowel lichamelijk als mentaal in dat je gezond bent en dat je bezig bent om gezond te zijn. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en daardoor levenskracht, ook wel vitaliteit genoemd. In deze blog lees je hoe je een gezonde levensstijl creëert. Bewegen Bij een gezonde levensstijl hoort bewegen. Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag. Wat voor soort beweging dat is aan jou. Kies een beweging die je leuk vindt of waar je goed in bent, want je gaat elke dag bewegen dus zorg dat het […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!