01/09/2022
//

Waarom recyclen zo belangrijk is

recycelen

In de afgelopen 60 jaar zijn er 4.700.000.000 mensen bijgekomen op aarde. Voor 7,4 miljard mensen op aarde worden dus ook producten gemaakt die niet altijd makkelijk af te breken zijn. Wanneer deze miljarden niet af te breken producten in onze natuur terecht blijven komen hebben we allemaal een gigantisch probleem. Het doel van recyclen is het opnieuw kunnen gebruiken van materialen. Het gros van de grondstoffen die wij gebruiken in onze dagelijkse producten zal sneller opraken dan wij ons realiseren, daarom is het extra belangrijk dat wij hier zorgvuldig mee om gaan. Soms is het lastig om die eerste stap te zetten dus leggen wij hieronder uit welke kleine dingen jij kan doen om mee te helpen!

Lever de plastic flessen in bij de supermarkt

Bij de productie van plastic komen zeer schadelijke chemicaliën vrij in de lucht, iets wat zowel schadelijk is voor de mens als de planeet. Hoe vaker wij flessen gaan inleveren bij de supermarkt (waar je geld voor krijgt trouwens!) hoe minder flessen wij hoeven te produceren in fabrieken. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de portemonnee!

IJzer inleveren bij de ijzerboer

Of het nou metaalrecycling, ijzer, koper, aluminium, batterijen of wat dan ook is. Oud ijzer producten zijn, net zoals plastic, heel schadelijk om op consistente wijze te produceren. Hoewel deze productiecentra doorgaans in Noord-Holland staan valt ons op dat de meeste oud ijzer inleveraars in de provincies zitten. Zo is in Parkstad al jaren een circulair economie project bezig. Of het nou om vastgoed gaat of om oud ijzer in Kerkrade, de provincies zijn hard op weg.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op jouw dak?

Het ene na het andere huishouden ziet het voordeel van ijzer recyclen. De oude apparaten in de garage of berging staan maar een beetje roest te vangen, waarom zou je die niet inleveren voor extra geld? Ziet het zo: Je levert een oude koelkast in en krijgt er een lekkere lunch voor terug!

Moestuin of planten? Bespaar nu geld!

1 kuub aan compost kost al gauw boven de € 140,-. Je groenten en fruit die over datum zijn gegaan (wat iedereen gebeurt, laten we even eerlijk zijn hier) kan je ook omzetten naar compost voor je moestuin of planten! Het is zo simpel dat echt iedereen het kan, alles wat je nodig hebt is een plek met schaduw en een zeil/folie. Zorg dat je al je groenten resten, fruit resten, snoeiafval, resten van planten en bedenk het zo gek maar op een plek met schaduw legt. Doe er vervolgens een zeil of wat folie overheen en heb geduld. Gefeliciteerd, je hoeft nu niks meer te doen om zowel het milieu te helpen als geld te besparen. Over slapend rijk worden gesproken!

ben je na het lezen van deze blogs ook benieuwd naar onze andere blogs? Wij hebben voor jou 3 tips opgesteld, hoe jij een klimaatneutraal terras kan creëren!

Meer in deze categorie

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

Tips voor het organiseren van een succesvol evenement of feest

Er wordt aan jou gevraagd om een evenement te gaan organiseren, maar waar moet je beginnen? Je wilt natuurlijk dat het evenement succesvol verloopt. In deze blog geven wij je enkele handvaten om een onvergetelijk feest te organiseren. Doelgroep Voordat je iets gaat regelen, is het goed om stil te staan bij het doel van je evenement en voor wie je het organiseert. Het is handig om te weten of je vooral jonge bezoekers wilt trekken of juist een oudere doelgroep. Dit bepaalt onder andere de keuze voor de locatie, de aankleding, muziek en de manier van uitnodigen. Organiseren en communiceren Bij het organiseren draait alles om communiceren. Denk aan contacten met het publiek, sprekers, artiesten, maar ook de exploitant […]

Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping?

Een prieel en een overkapping lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beide zijn ze constructies in de tuin die je beschutting bieden tegen de zon en regen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In deze tekst leggen we uit wat die verschillen zijn, zodat je kunt bepalen wat voor jouw tuin de beste keuze is. Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping? Kies je voor een prieel of een overkapping? Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je de verschillen goed weet. Hieronder leggen we alles uit over het verschil tussen een prieel en een overkapping! De vorm en functie zijn verschillend bij een prieel en overkapping Een prieel is […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!