01/09/2022
//

Waarom recyclen zo belangrijk is

recycelen

In de afgelopen 60 jaar zijn er 4.700.000.000 mensen bijgekomen op aarde. Voor 7,4 miljard mensen op aarde worden dus ook producten gemaakt die niet altijd makkelijk af te breken zijn. Wanneer deze miljarden niet af te breken producten in onze natuur terecht blijven komen hebben we allemaal een gigantisch probleem. Het doel van recyclen is het opnieuw kunnen gebruiken van materialen. Het gros van de grondstoffen die wij gebruiken in onze dagelijkse producten zal sneller opraken dan wij ons realiseren, daarom is het extra belangrijk dat wij hier zorgvuldig mee om gaan. Soms is het lastig om die eerste stap te zetten dus leggen wij hieronder uit welke kleine dingen jij kan doen om mee te helpen!

Lever de plastic flessen in bij de supermarkt

Bij de productie van plastic komen zeer schadelijke chemicaliën vrij in de lucht, iets wat zowel schadelijk is voor de mens als de planeet. Hoe vaker wij flessen gaan inleveren bij de supermarkt (waar je geld voor krijgt trouwens!) hoe minder flessen wij hoeven te produceren in fabrieken. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de portemonnee!

IJzer inleveren bij de ijzerboer

Of het nou metaalrecycling, ijzer, koper, aluminium, batterijen of wat dan ook is. Oud ijzer producten zijn, net zoals plastic, heel schadelijk om op consistente wijze te produceren. Hoewel deze productiecentra doorgaans in Noord-Holland staan valt ons op dat de meeste oud ijzer inleveraars in de provincies zitten. Zo is in Parkstad al jaren een circulair economie project bezig. Of het nou om vastgoed gaat of om oud ijzer in Kerkrade, de provincies zijn hard op weg.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op jouw dak?

Het ene na het andere huishouden ziet het voordeel van ijzer recyclen. De oude apparaten in de garage of berging staan maar een beetje roest te vangen, waarom zou je die niet inleveren voor extra geld? Ziet het zo: Je levert een oude koelkast in en krijgt er een lekkere lunch voor terug!

Moestuin of planten? Bespaar nu geld!

1 kuub aan compost kost al gauw boven de € 140,-. Je groenten en fruit die over datum zijn gegaan (wat iedereen gebeurt, laten we even eerlijk zijn hier) kan je ook omzetten naar compost voor je moestuin of planten! Het is zo simpel dat echt iedereen het kan, alles wat je nodig hebt is een plek met schaduw en een zeil/folie. Zorg dat je al je groenten resten, fruit resten, snoeiafval, resten van planten en bedenk het zo gek maar op een plek met schaduw legt. Doe er vervolgens een zeil of wat folie overheen en heb geduld. Gefeliciteerd, je hoeft nu niks meer te doen om zowel het milieu te helpen als geld te besparen. Over slapend rijk worden gesproken!

ben je na het lezen van deze blogs ook benieuwd naar onze andere blogs? Wij hebben voor jou 3 tips opgesteld, hoe jij een klimaatneutraal terras kan creëren!

Meer in deze categorie

Het creëren van een gezondere levensstijl

Herken je het missen van motivatie om te gaan sporten? Dan is een personal trainer echt iets voor jou. Na het lezen van dit artikel weet je wat zo'n persoonlijke trainer allemaal doet, en wat dit kan doen voor jou. Waarom een personal trainer? Er zijn verschillende aanleidingen die je kunt hebben om voor een persoonlijke trainer te kiezen. Het meest voor de hand liggende is mensen die af willen vallen, spieren op willen bouwen en vitaler willen worden. Hierbuiten zijn er nog een aantal dingen waarbij een personal trainer kan helpen, zoals: Voordelen personal training Het hebben van een trainer heeft verschillende voordelen, hieronder worden er een aantal toegelicht. Niet iedereen wil dezelfde doelstellingen bereiken met sporten, daarom is […]

Alles wat je moet regelen bij een verhuizing

Ben jij binnenkort van plan om te verhuizen? Dan moet je met een hoop dingen rekening houden. Voor veel mensen is verhuizen erg stressvol, omdat er aan zoveel dingen tegelijk gedacht moet worden. Er komt een hoop op je af en je wilt natuurlijk niks vergeten. Daarom hebben wij voor jou een checklist, om de verhuizing soepel te laten verlopen. Voorbereiden op de verhuizing Terwijl er in de nieuwe woning al flink wordt geklust, moet er nog een hoop voorbereid worden voor de verhuizing. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je niks vergeet. Bepaal allereerst of je zelf gaat verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Bij een verhuizing in Brunssum is het makkelijk om een […]

Draaitabel in Excel maken? Zo doe je dat!

Het is een handig programma voor het verzamelen en verwerken van verschillende data: Excel. Toch is het voor velen niet het meest eenvoudige programma om onder de knie te krijgen. Gelukkig hoef je geen Excel specialist te zijn om met Excel aan de slag te kunnen. Zo leggen wij je in dit artikel uit hoe je zelf een draaitabel kunt maken! Op deze manier kun je eenvoudig al jouw gegevens uit tabellen die je in Excel hebt staan samenvoegen en analyseren. Selecteer de gegevens Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welke gegevens je wilt gaan gebruiken in jouw draaitabel. Wanneer je dit helder hebt kun je deze gegevens selecteren. Het is hierbij belangrijk dat je deze gegevens op de […]

Een vintage interieur

Een vintage interieur kenmerkt zich door verschillende antieke meubels, kleuren en een open en bescheiden sfeer. Onder vintage meubels worden oudere meubels bestaan, die al een aantal jaren oud zijn. Vintage kan tweedehands zijn, maar dat hoeft niet. Zo bestaan er genoeg nieuwe meubelstukken, die gemaakt zijn naar een oudere stijl. Met een vintage interieur breng je het verleden in huis. Het is een goede manier om het verleden stijlvol en elegant terug te laten komen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over een vintage interieur! Wat is de basis van een vintage interieur De basis voor een antieke inrichting begint bij oude stijlen en elementen. De elementen en stijlen komen terug in de vorm van […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!