01/09/2022
//

Waarom recyclen zo belangrijk is

recycelen

In de afgelopen 60 jaar zijn er 4.700.000.000 mensen bijgekomen op aarde. Voor 7,4 miljard mensen op aarde worden dus ook producten gemaakt die niet altijd makkelijk af te breken zijn. Wanneer deze miljarden niet af te breken producten in onze natuur terecht blijven komen hebben we allemaal een gigantisch probleem. Het doel van recyclen is het opnieuw kunnen gebruiken van materialen. Het gros van de grondstoffen die wij gebruiken in onze dagelijkse producten zal sneller opraken dan wij ons realiseren, daarom is het extra belangrijk dat wij hier zorgvuldig mee om gaan. Soms is het lastig om die eerste stap te zetten dus leggen wij hieronder uit welke kleine dingen jij kan doen om mee te helpen!

Lever de plastic flessen in bij de supermarkt

Bij de productie van plastic komen zeer schadelijke chemicaliën vrij in de lucht, iets wat zowel schadelijk is voor de mens als de planeet. Hoe vaker wij flessen gaan inleveren bij de supermarkt (waar je geld voor krijgt trouwens!) hoe minder flessen wij hoeven te produceren in fabrieken. Het is dus niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor de portemonnee!

IJzer inleveren bij de ijzerboer

Of het nou metaalrecycling, ijzer, koper, aluminium, batterijen of wat dan ook is. Oud ijzer producten zijn, net zoals plastic, heel schadelijk om op consistente wijze te produceren. Hoewel deze productiecentra doorgaans in Noord-Holland staan valt ons op dat de meeste oud ijzer inleveraars in de provincies zitten. Zo is in Parkstad al jaren een circulair economie project bezig. Of het nou om vastgoed gaat of om oud ijzer in Kerkrade, de provincies zijn hard op weg.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op jouw dak?

Het ene na het andere huishouden ziet het voordeel van ijzer recyclen. De oude apparaten in de garage of berging staan maar een beetje roest te vangen, waarom zou je die niet inleveren voor extra geld? Ziet het zo: Je levert een oude koelkast in en krijgt er een lekkere lunch voor terug!

Moestuin of planten? Bespaar nu geld!

1 kuub aan compost kost al gauw boven de € 140,-. Je groenten en fruit die over datum zijn gegaan (wat iedereen gebeurt, laten we even eerlijk zijn hier) kan je ook omzetten naar compost voor je moestuin of planten! Het is zo simpel dat echt iedereen het kan, alles wat je nodig hebt is een plek met schaduw en een zeil/folie. Zorg dat je al je groenten resten, fruit resten, snoeiafval, resten van planten en bedenk het zo gek maar op een plek met schaduw legt. Doe er vervolgens een zeil of wat folie overheen en heb geduld. Gefeliciteerd, je hoeft nu niks meer te doen om zowel het milieu te helpen als geld te besparen. Over slapend rijk worden gesproken!

ben je na het lezen van deze blogs ook benieuwd naar onze andere blogs? Wij hebben voor jou 3 tips opgesteld, hoe jij een klimaatneutraal terras kan creëren!

Meer in deze categorie

Waarom het inhuren van een schoonmaakbedrijf in Limburg een goed idee is

In Limburg, waar de groene heuvels samenkomen, is het zorgen voor een schone omgeving van groot belang. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een woonhuis of een andere omgeving. Het zorgt niet alleen voor een prettige leefomgeving maar ook voor de duurzaamheid van het gebouw. De keuze om een schoonmaakbedrijf in te huren in Limburg kan hiervoor een super oplossing zijn! Invloed van het weer Limburg staat ook bekend om de wisselende weerpatronen. Het kan variëren van een koud winterseizoen tot aan 35 graden in de zomer. Deze omstandigheden kunnen een zware tol eisen van bijvoorbeeld de gevels van een gebouw. Hierom is het dan ook verstandig eens in de zoveel tijd gevelonderhoud te laten doen, zodat deze er […]

Het belang van self-care

In onze drukke levens waarin werk, verantwoordelijkheden en verplichtingen vaak de overhand hebben vergeten we vaak het belangrijkste: onszelf. Self-care is een belangrijk aspect van het welzijn en geluk van een individu. Het is de kunst van het bewust investeren in je eigen gezondheid en welzijn wat op fysiek niveau nodig is, maar ook op mentaal niveau. In deze blog gaan we dieper in op waarom self-care zo belangrijk is en wat het voor jou kan betekenen. Waar is self-care goed voor? Het gaat verder dan een spa-dag of een avondje ontspannen met een goed boek op de bank. Self-care kan erbij helpen dat jij beter in je vel komt ze zitten. Een van de grootste boosdoeners voor lichamelijke en […]

Dromen dat je zwanger bent: dit betekent het

Dromen zijn een apart onderdeel van ons leven. Er zijn mensen die elke avond dromen en deze ook onthouden, maar ook mensen die niks onthouden van dromen. Ze kunnen ons meenemen naar onze diepste verbeelding, maar soms zelfs onze diepste angsten en verlangens onthullen. Een veelvoorkomende droom van vrouwen is dat ze zwanger zijn. Zit er een bepaalde gedachten achter? Wat betekent het als je droomt dat je zwanger bent? In dit artikel zullen we dieper hierop ingaan en gaan wij proberen te begrijpen welke betekenis hier achter zit. Verbeelding of een voorgevoel? Dromen over zwangerschap kunnen vaak verwarrend zijn. Sommige mensen beschouwen ze als een product van hun verbeelding, maar andere geloven dat er een diepere betekenis achter zit. […]

Een thuisbar maken: diy tips

Wil jij je huis tot een gezellige feestplek omtoveren? Overweeg dan het creëren van een thuisbar! We hebben een aantal diy tips om het gemakkelijker te maken. Kies de geschikte plek Voordat je je eigen thuisbar gaat creëren, moet je overwegen op welke plek deze in huis wordt geplaatst. Goede opties zijn bijvoorbeeld een lege hoek in de woonkamer of een ongebruikte ruimte in de kelder. Zorg ervoor dat de bar op een handige plek staat en goed toegankelijk is. Ontwerp de bar Nu je weet waar de bar zich in huis zal bevinden, is het tijd om het ontwerp op papier te zetten. Kies een stijl die bij het interieur past. Het maakt niet uit welke stijl wordt gebruikt, […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!