17/09/2022
//

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

sds

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes!

Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces.

Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid

Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt hiermee een uniforme werkwijze die voor alle medewerkers duidelijk is. Hierdoor worden ook minder fouten gemaakt.

Werkprocessen worden meetbaar

Het standaardiseren van werkprocessen zorgt ervoor dat je uitkomsten van werkprocessen kunt meten. Hiermee kun je dit toetsen op efficiëntie en productiviteit.

Standaardisatie zorgt voor een constante kwaliteit

Door de standaardisatie van werkprocessen als marketing, sales of productie wordt helder wat het resultaat van elke stap in een werkproces moet zijn. Je schept hiermee een standaard die zal zorgen voor een constante kwaliteit. De constante kwaliteit is weer goed voor je reputatie en zal zorgen voor meer trouwe klanten. En dus ook meer omzet!

Gerelateerd nieuws  Belastingvrij schenken 2022, wat verandert er?

Standaardisatie verbetert de productiviteit

Stel dat je binnen je bedrijf 5 verschillende manier hebt om een taak uit te voeren. Dit zal dan ook zorgen voor verschillende werkwijzen die op verschillende vlakken kunnen gaan botsen. De standaardisatie zal zorgen voor één organisatie brede werkwijze waar iedereen zich aan zal houden. Dit bevordert de samenwerking tussen teams en afdelingen waardoor er een soort van synergie ontstaat. Dit allen zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Innoveren en automatiseren wordt makkelijker

Op het moment dat je de kleinste details weet over hoe de processen verlopen, wordt het makkelijker om te innoveren en te automatiseren. Je kunt daarnaast ook sneller en effectiever verbeteringen doorvoeren, terwijl je ook meer zicht krijgt op handelingen die je kunt automatiseren. Door deze automatisering of robotisering van handelingen kun je bepaalde processen sneller en goedkoper uitvoeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om te standaardiseren, omdat je mee moet gaan met de concurrentie. Ook zijn er taken zoals het maken van een sds. Deze kun je lastig standaardiseren. Waar dit niet kan, kun je ook nog altijd uitbesteden.

Meer in deze categorie

Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Nederland kent een aantal feestdagen. Niet elk bedrijf kent dezelfde regels, ook als het aankomt op feestdagen. Zo kan bij het personeel bij het ene bedrijf vrij zijn, maar zal het personeel van het ander bedrijf gewoon moeten werken. Wettelijk afspraak Volgens de wet heeft niet iedereen officieel recht op een vrije dag op een van de wettelijke feestdagen. In de CAO of arbeidsovereenkomst staat of een werknemer vrij is op een van deze feestdagen. Het kan dus zijn dat de een op Koningsdag vrij heeft en personeel van het ander bedrijf op de werkvloer wordt verwacht, terwijl Koningsdag juist de dag is waar de vlag aan de vlaggenmast gehangen kan worden. In totaal kent Nederland 11 wettelijke feestdagen. De […]

Alles over latex lingerie

Latex lingerie wordt onder velen gezien als zeer sexy lingerie. Latex is een prachtig, uniek materiaal dat verleidelijkheid, kracht en vrouwelijkheid uitstraalt. Het dragen van een latex lingerie-setje kan je dan ook een echte powerboost geven tijdens een romantische of spannende avond of date. Maar latex lingerie is niet altijd even handig. In deze blog vertellen we je een aantal dingen die je moet weten over latex lingerie. Het aantrekken van latex lingerie Het aantrekken van latex kleding, dus ook het aantrekken van latex lingerie, is niet altijd even gemakkelijk. Het materiaal blijft namelijk makkelijk aan je huid kleven. Dus wil je bijvoorbeeld lange kousen van latex onder je latex lingerie setje aantrekken? Dan raden we je aan om de […]

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden. It-medewerker Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in […]

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een steeds belangrijker begrip geworden. De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor de mens, het milieu en de samenleving. De verwachting is dat de komende jaren, dit alleen maar zal toenemen. Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op de drie p’s. deze drie P’s staan voor: Profit (winst): met deze P wordt bedoeld dat het ondernemen gericht is op economische prestaties. People (mens): met deze P wordt bedoeld dat er aandacht is voor de sociale klant. Planet (wereld): met deze P wordt bedoeld dat er aandacht is voor de ecologische randvoorwaarden. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de aanbeveling voor maatschappelijk verantwoord […]

© Copyright Wynpust 2022
hello world!