17/09/2022
//

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

sds

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes!

Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces.

Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid

Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt hiermee een uniforme werkwijze die voor alle medewerkers duidelijk is. Hierdoor worden ook minder fouten gemaakt.

Werkprocessen worden meetbaar

Het standaardiseren van werkprocessen zorgt ervoor dat je uitkomsten van werkprocessen kunt meten. Hiermee kun je dit toetsen op efficiëntie en productiviteit.

Standaardisatie zorgt voor een constante kwaliteit

Door de standaardisatie van werkprocessen als marketing, sales of productie wordt helder wat het resultaat van elke stap in een werkproces moet zijn. Je schept hiermee een standaard die zal zorgen voor een constante kwaliteit. De constante kwaliteit is weer goed voor je reputatie en zal zorgen voor meer trouwe klanten. En dus ook meer omzet!

Gerelateerd nieuws  Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

Standaardisatie verbetert de productiviteit

Stel dat je binnen je bedrijf 5 verschillende manier hebt om een taak uit te voeren. Dit zal dan ook zorgen voor verschillende werkwijzen die op verschillende vlakken kunnen gaan botsen. De standaardisatie zal zorgen voor één organisatie brede werkwijze waar iedereen zich aan zal houden. Dit bevordert de samenwerking tussen teams en afdelingen waardoor er een soort van synergie ontstaat. Dit allen zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Innoveren en automatiseren wordt makkelijker

Op het moment dat je de kleinste details weet over hoe de processen verlopen, wordt het makkelijker om te innoveren en te automatiseren. Je kunt daarnaast ook sneller en effectiever verbeteringen doorvoeren, terwijl je ook meer zicht krijgt op handelingen die je kunt automatiseren. Door deze automatisering of robotisering van handelingen kun je bepaalde processen sneller en goedkoper uitvoeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om te standaardiseren, omdat je mee moet gaan met de concurrentie. Ook zijn er taken zoals het maken van een sds. Deze kun je lastig standaardiseren. Waar dit niet kan, kun je ook nog altijd uitbesteden.

Meer in deze categorie

Waarom het inhuren van een schoonmaakbedrijf in Limburg een goed idee is

In Limburg, waar de groene heuvels samenkomen, is het zorgen voor een schone omgeving van groot belang. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een woonhuis of een andere omgeving. Het zorgt niet alleen voor een prettige leefomgeving maar ook voor de duurzaamheid van het gebouw. De keuze om een schoonmaakbedrijf in te huren in Limburg kan hiervoor een super oplossing zijn! Invloed van het weer Limburg staat ook bekend om de wisselende weerpatronen. Het kan variëren van een koud winterseizoen tot aan 35 graden in de zomer. Deze omstandigheden kunnen een zware tol eisen van bijvoorbeeld de gevels van een gebouw. Hierom is het dan ook verstandig eens in de zoveel tijd gevelonderhoud te laten doen, zodat deze er […]

Dromen dat je zwanger bent: dit betekent het

Dromen zijn een apart onderdeel van ons leven. Er zijn mensen die elke avond dromen en deze ook onthouden, maar ook mensen die niks onthouden van dromen. Ze kunnen ons meenemen naar onze diepste verbeelding, maar soms zelfs onze diepste angsten en verlangens onthullen. Een veelvoorkomende droom van vrouwen is dat ze zwanger zijn. Zit er een bepaalde gedachten achter? Wat betekent het als je droomt dat je zwanger bent? In dit artikel zullen we dieper hierop ingaan en gaan wij proberen te begrijpen welke betekenis hier achter zit. Verbeelding of een voorgevoel? Dromen over zwangerschap kunnen vaak verwarrend zijn. Sommige mensen beschouwen ze als een product van hun verbeelding, maar andere geloven dat er een diepere betekenis achter zit. […]

3 tips waarmee de batterij van je telefoon langer meegaat

Onze telefoons zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We gebruiken ze echt bijna overal. Iedereen wilt natuurlijk dat zijn of haar telefoon zo lang mogelijk meegaat, want een lege batterij is super vervelend. Hieronder hebben wij drie tips voor jou neergezet, zodat jouw batterij minder snel leeg zal gaan. Minder helderheid om batterij te besparen Een van de grootste energievreters op je telefoon is natuurlijk het scherm. Om de levensduur van de batterij te verlengen is het slim om de helderheid van je scherm aan te passen. Je kunt de automatische helderheidsregeling inschakelen, zodat je telefoon de helderheid aanpast aan de omgeving. Ook kun je de helderheid handmatig omlaag doen als je in een donkere omgeving bent. […]

Wie moet toezien op duurzaamheid in jouw gemeente?

Duurzaamheid is een begrip dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Het gaat om het behouden van onze planeet voor toekomstige generaties en het verminderen van de impact die we hebben op het milieu. Wie moet er eigenlijk toezien op duurzaamheid in jouw gemeente? In deze blog gaan we in op deze vraag. Duurzaamheid als prioriteit Duurzaamheid is niet langer een optioneel concept; het is een essentiële prioriteit geworden in gemeenten. Het gaat om het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het zorgen voor een leefbare omgeving voor toekomstige generaties. De verantwoordelijkheid van gemeenten Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om duurzaamheidsinitiatieven te bevorderen en te ondersteunen. Dit omvat het ontwikkelen van beleid, het betrekken van […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!