17/09/2022
//

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

sds

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes!

Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces.

Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid

Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt hiermee een uniforme werkwijze die voor alle medewerkers duidelijk is. Hierdoor worden ook minder fouten gemaakt.

Werkprocessen worden meetbaar

Het standaardiseren van werkprocessen zorgt ervoor dat je uitkomsten van werkprocessen kunt meten. Hiermee kun je dit toetsen op efficiëntie en productiviteit.

Standaardisatie zorgt voor een constante kwaliteit

Door de standaardisatie van werkprocessen als marketing, sales of productie wordt helder wat het resultaat van elke stap in een werkproces moet zijn. Je schept hiermee een standaard die zal zorgen voor een constante kwaliteit. De constante kwaliteit is weer goed voor je reputatie en zal zorgen voor meer trouwe klanten. En dus ook meer omzet!

Gerelateerd nieuws  Belastingvrij schenken 2022, wat verandert er?

Standaardisatie verbetert de productiviteit

Stel dat je binnen je bedrijf 5 verschillende manier hebt om een taak uit te voeren. Dit zal dan ook zorgen voor verschillende werkwijzen die op verschillende vlakken kunnen gaan botsen. De standaardisatie zal zorgen voor één organisatie brede werkwijze waar iedereen zich aan zal houden. Dit bevordert de samenwerking tussen teams en afdelingen waardoor er een soort van synergie ontstaat. Dit allen zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Innoveren en automatiseren wordt makkelijker

Op het moment dat je de kleinste details weet over hoe de processen verlopen, wordt het makkelijker om te innoveren en te automatiseren. Je kunt daarnaast ook sneller en effectiever verbeteringen doorvoeren, terwijl je ook meer zicht krijgt op handelingen die je kunt automatiseren. Door deze automatisering of robotisering van handelingen kun je bepaalde processen sneller en goedkoper uitvoeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om te standaardiseren, omdat je mee moet gaan met de concurrentie. Ook zijn er taken zoals het maken van een sds. Deze kun je lastig standaardiseren. Waar dit niet kan, kun je ook nog altijd uitbesteden.

Meer in deze categorie

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen. Financiële haalbaarheid Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar […]

Kleur betekenis: dit betekenen verschillende kleuren

De kijk van het leven wordt verrijkt door kleur. Je staat er waarschijnlijk niet ieder moment bij stil, maar al die kleuren die jij waarneemt hebben verschillende betekenissen. De kleur paars zorgt voor het geven van inspiratie aan bijvoorbeeld spiritueel ontwikkelden. Is paars jouw lievelingskleur en wil je ervaren wat spiritueel ontwikkelden kunnen doen voor jou? Probeer een magnetisering in Limburg. Ben je benieuwd wat andere kleuren betekenen? Lees dan deze blog. Kleur rood Rood wordt geassocieerd met gevaar, kracht, energie, oorlog en vastberadenheid. Rood is de kleur van liefde, passie en verlangen. De kleur rood heeft een hoge zichtbaarheid en wordt daarom ook gebruikt voor signaalkleuren wereldwijd. Denk aan stopborden, brandblussers of stoplichten. Kleur oranje Oranje is een warme […]

Gezondheidszorgsystemen over de hele wereld

De gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van elke samenleving en kan aanzienlijk verschillen van land tot land. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste gezondheidszorgsystemen over de hele wereld en bekijken we hoe dit zit ten opzichte van Nederland eruit ziet. Ranglijst van zorg over de hele wereld Het medisch wetenschappelijk blad The Lancet heeft de zorg van ongeveer 200 landen vergelen en op basis hiervan een ranglijst gemaakt. Nederland staat hier op plaats 9. Als je kijkt naar deze ranglijst zie je dat Europese landen het heel erg goed doen. In de top 20 beste gezondheidzorg instellingen ter wereld staan 17 Europerse landen. De enige niet Europeaanse landen in de top 20 zijn, Japan, […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!