17/09/2022
//

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

sds

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes!

Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces.

Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid

Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt hiermee een uniforme werkwijze die voor alle medewerkers duidelijk is. Hierdoor worden ook minder fouten gemaakt.

Werkprocessen worden meetbaar

Het standaardiseren van werkprocessen zorgt ervoor dat je uitkomsten van werkprocessen kunt meten. Hiermee kun je dit toetsen op efficiëntie en productiviteit.

Standaardisatie zorgt voor een constante kwaliteit

Door de standaardisatie van werkprocessen als marketing, sales of productie wordt helder wat het resultaat van elke stap in een werkproces moet zijn. Je schept hiermee een standaard die zal zorgen voor een constante kwaliteit. De constante kwaliteit is weer goed voor je reputatie en zal zorgen voor meer trouwe klanten. En dus ook meer omzet!

Gerelateerd nieuws  Betrokken bij een ongeval? Dit moet je weten!

Standaardisatie verbetert de productiviteit

Stel dat je binnen je bedrijf 5 verschillende manier hebt om een taak uit te voeren. Dit zal dan ook zorgen voor verschillende werkwijzen die op verschillende vlakken kunnen gaan botsen. De standaardisatie zal zorgen voor één organisatie brede werkwijze waar iedereen zich aan zal houden. Dit bevordert de samenwerking tussen teams en afdelingen waardoor er een soort van synergie ontstaat. Dit allen zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Innoveren en automatiseren wordt makkelijker

Op het moment dat je de kleinste details weet over hoe de processen verlopen, wordt het makkelijker om te innoveren en te automatiseren. Je kunt daarnaast ook sneller en effectiever verbeteringen doorvoeren, terwijl je ook meer zicht krijgt op handelingen die je kunt automatiseren. Door deze automatisering of robotisering van handelingen kun je bepaalde processen sneller en goedkoper uitvoeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om te standaardiseren, omdat je mee moet gaan met de concurrentie. Ook zijn er taken zoals het maken van een sds. Deze kun je lastig standaardiseren. Waar dit niet kan, kun je ook nog altijd uitbesteden.

Meer blogs lezen? Lees dan Alles wat je moet weten over acrylpenselen of Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Meer in deze categorie

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping?

Een prieel en een overkapping lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beide zijn ze constructies in de tuin die je beschutting bieden tegen de zon en regen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In deze tekst leggen we uit wat die verschillen zijn, zodat je kunt bepalen wat voor jouw tuin de beste keuze is. Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping? Kies je voor een prieel of een overkapping? Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je de verschillen goed weet. Hieronder leggen we alles uit over het verschil tussen een prieel en een overkapping! De vorm en functie zijn verschillend bij een prieel en overkapping Een prieel is […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!