17/09/2022
//

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

sds

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes!

Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces.

Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid

Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt hiermee een uniforme werkwijze die voor alle medewerkers duidelijk is. Hierdoor worden ook minder fouten gemaakt.

Werkprocessen worden meetbaar

Het standaardiseren van werkprocessen zorgt ervoor dat je uitkomsten van werkprocessen kunt meten. Hiermee kun je dit toetsen op efficiëntie en productiviteit.

Standaardisatie zorgt voor een constante kwaliteit

Door de standaardisatie van werkprocessen als marketing, sales of productie wordt helder wat het resultaat van elke stap in een werkproces moet zijn. Je schept hiermee een standaard die zal zorgen voor een constante kwaliteit. De constante kwaliteit is weer goed voor je reputatie en zal zorgen voor meer trouwe klanten. En dus ook meer omzet!

Gerelateerd nieuws  Belastingvrij schenken 2022, wat verandert er?

Standaardisatie verbetert de productiviteit

Stel dat je binnen je bedrijf 5 verschillende manier hebt om een taak uit te voeren. Dit zal dan ook zorgen voor verschillende werkwijzen die op verschillende vlakken kunnen gaan botsen. De standaardisatie zal zorgen voor één organisatie brede werkwijze waar iedereen zich aan zal houden. Dit bevordert de samenwerking tussen teams en afdelingen waardoor er een soort van synergie ontstaat. Dit allen zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Innoveren en automatiseren wordt makkelijker

Op het moment dat je de kleinste details weet over hoe de processen verlopen, wordt het makkelijker om te innoveren en te automatiseren. Je kunt daarnaast ook sneller en effectiever verbeteringen doorvoeren, terwijl je ook meer zicht krijgt op handelingen die je kunt automatiseren. Door deze automatisering of robotisering van handelingen kun je bepaalde processen sneller en goedkoper uitvoeren.

Het is tegenwoordig belangrijk om te standaardiseren, omdat je mee moet gaan met de concurrentie. Ook zijn er taken zoals het maken van een sds. Deze kun je lastig standaardiseren. Waar dit niet kan, kun je ook nog altijd uitbesteden.

Meer in deze categorie

Alles wat je moet regelen bij een verhuizing

Ben jij binnenkort van plan om te verhuizen? Dan moet je met een hoop dingen rekening houden. Voor veel mensen is verhuizen erg stressvol, omdat er aan zoveel dingen tegelijk gedacht moet worden. Er komt een hoop op je af en je wilt natuurlijk niks vergeten. Daarom hebben wij voor jou een checklist, om de verhuizing soepel te laten verlopen. Voorbereiden op de verhuizing Terwijl er in de nieuwe woning al flink wordt geklust, moet er nog een hoop voorbereid worden voor de verhuizing. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je niks vergeet. Bepaal allereerst of je zelf gaat verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Bij een verhuizing in Brunssum is het makkelijk om een […]

Draaitabel in Excel maken? Zo doe je dat!

Het is een handig programma voor het verzamelen en verwerken van verschillende data: Excel. Toch is het voor velen niet het meest eenvoudige programma om onder de knie te krijgen. Gelukkig hoef je geen Excel specialist te zijn om met Excel aan de slag te kunnen. Zo leggen wij je in dit artikel uit hoe je zelf een draaitabel kunt maken! Op deze manier kun je eenvoudig al jouw gegevens uit tabellen die je in Excel hebt staan samenvoegen en analyseren. Selecteer de gegevens Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welke gegevens je wilt gaan gebruiken in jouw draaitabel. Wanneer je dit helder hebt kun je deze gegevens selecteren. Het is hierbij belangrijk dat je deze gegevens op de […]

Wil je een open keuken? Denk er goed over na

Het hebben van een open keuken kan heel gezellig lijken. Alleen kleven er ook een heleboel nadelen aan het hebben van een open keuken. Overweeg je een open keuken in je woning? Dan is het slim om eerst na te gaan wat de nadelen zijn van een open keuken. Dan kun je in ieder geval niet achteraf denken: daar had ik niet aan gedacht. Hier de aandachtspunten, inclusief een speciale tip van een architect uit Amsterdam! Geuren verspreiding Het kan lekker zijn voor het eten dat de geur van het eten de kamer in komt. Zo ruik je alvast wat je gaat eten. Alleen de meeste mensen trekken het een stuk slechter als die lucht vervolgens de hele avond in […]

Biologisch eten: beter voor het milieu?

Tegenwoordig eten veel mensen biologisch. Dat veel mensen biologisch eten heeft verschillende redenen. Zo is het een goede manier om een dieet te volgen dat gezond is, maar het draagt ook bij aan een beter milieu en minder CO2 uitstoot. Het wordt ook gedaan omdat mensen houden van de natuur, de dieren en het milieu. Er wordt dan ook beweerd dat biologisch eten echt veel beter is voor het milieu en dat je geld bespaart met biologisch eten. Zijn deze beweringen wel juist? In dit blog gaan we hier verder op in. Vlees Als we eens gaan kijken naar biologisch vlees dan is het zo dat biologische veehouders hun dieren meer ruimte geven om te leven. De dieren hebben een […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!