06/02/2023
//

De mooiste watervallen van de Ardennen

activiteit in de Ardennen

Op zoek naar een leuke activiteit in de Ardennen? Wat dacht je van een bezoek aan één van de vele watervallen die de Ardennen te bieden heeft? Hier zijn een aantal mooie watervallen die je kunt bezoeken als je houdt van een stukje natuur!

De Watervallen van Coo

Het water van de Amblève stort zich zo’n vijftien meter naar beneden en de watervallen behoren tot de grootste van het middelgebergte. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. Jaarlijks komen er zo’n anderhalf miljoen toeristen om de waterval te zien. Op zomeravonden wordt de waterval ook nog eens verlicht om toeristen een mooi beeld te geven. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze waterval gebouwd is door monniken in de 18e eeuw.

Waterval van de Chaudière

In de Belgische provincie Luik ligt de tiental meter hoge Waterval van de Chaudière. Chaudière betekent waterketel. De waterval ligt in een mooi wandelgebied en aan de voet van de waterval is een klein meer waar je in kunt zwemmen. De Waterval van de Chaudière is een zijriviertje van de Amblève.

Cascade du Nutons

De waterval van de trollen, in het Nederland vertaald, ligt op een hoogte van 500 meter in de Vallei van de rivier de Statte. Door de vallei gaat een weg van water, en dit krijgt een mooi effect door het rotsachtige gebied. Het zijn dus geen hoge watervallen, maar het is zeker een mooi gezicht in de natuur. Deze watervallen liggen vlak bij het dorpje Solwaster. Vanuit dit dorpje kun je verschillende routes nemen door deze mooie omgeving. Als je alleen voor de watervallen komt is het ongeveer 1,5 kilometer lopen vanuit het dorpje.

Gerelateerd nieuws  Draaitabel in Excel maken? Zo doe je dat!

Waterval van de Bayehon

De Waterval van Bayehon is ongeveer 9 meter hoog en bevindt zich nabij het plaatsje Longfaye. Het ligt op een hoogte van 510 meter en is goed bereikbaar via wandelroutes. Vanuit de watermolen Moulin de Bayehon kun je verschillende leuke routes nemen lang de waterval. Deze waterval is ook nog eens de hoogstbevaarde waterval in België voor kajaksporters.

Waterval van Reinhardstein

Deze waterval is 60 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van België. Maar ondanks die titel is de waterval helemaal niet zo bekend. De waterval is gelegen in de vallei van Warche.

Meer in deze categorie

Zo ga je met een gerust hart op vakantie

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar er komt vaak ook veel onnodige stress bij kijken. Heb jij een vakantie gepland en wil je ervoor zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan? Dan hebben wij hier een aantal tips die je kunnen helpen om stressvrij te kunnen vertrekken, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Een goede voorbereiding Door je goed voor te bereiden, kan je al veel onnodige stress voorkomen. Maak voor dat je op vakantie gaat een lijstje van spullen en documenten die je mee moet nemen. Zorg er ook voor dat je op tijd begint met inpakken. Zo kun je je lijstje af gaan om te checken of je alle belangrijke spullen […]

3 tips om de boekhouding bij te houden

Of je nu pas bent begonnen met je bedrijf of al langer zelf bezig bent met de boekhouding, het is een terugkomende taak die moet en zal gebeuren. Tenminste, zolang je besluit je administratie niet uit te besteden aan boekhouders in Limburg bijvoorbeeld.  Zodoende kan je soms vast wel wat tips gebruiken om de boekhouding zo vlot mogelijk te laten verlopen. In deze blog hebben wij 3 tips voor ondernemers voor een perfect beheer van de boekhouding. Behoud je overzicht Een goed begin is het halve werk: zorg dat je werk- en privékosten gescheiden houdt. Voorkom dat jouw privézaken worden betrokken bij een controle door een zakelijke rekening te openen. Ook hoef je jouw privéadministratie slechts vijf jaar te bewaren, […]

Investeren in vastgoed: hier moet je op letten

Investeren in vastgoed kan een slimme zet voor wie op zoek is naar een stabiele bron van inkomsten of voor de groei van het vermogen. Er zijn wel een tal van factoren waar je rekening mee moet houden bij het investeren in vastgoed, denk aan de locatie van het pand tot aan de financiering ervan. In deze blog een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij het investeren in vastgoed. Het belang van de locatie Het is heel belangrijk een goede locatie te zoeken voor je vastgoedinvestering, het kan namelijk een enorme invloed hebben op de waarde van je investering. Stel je voor je overweegt een huis te kopen in Zuid-Limburg, dan is verstandig om rekening te houden met […]

Sprookjesachtig wonen in het buitenland

Het idee van sprookjesachtig wonen in het buitenland roept beelden op van pittoreske huisjes op in afgelegen gebieden, omringd door een prachtig landschap met rustgevende geluiden van de natuur. Het is een droom die heel veel mensen koesteren. Wilt je deze droom werkelijkheid maken, dan geven we je in deze blog een paar tips! Locatie Een van de eerste eisen als je sprookjesachtig wilt wonen is natuurlijk een prachtige omgeving. In Nederland zijn genoeg mooie gebieden waar dit kan, maar als je echt sprookjesachtig wilt leven, dan is een mooi pand in het buitenland perfect. Denk aan landen die bekend staan om hun prachtige natuur zoals, Duitsland, Oostenrijk, België in de Ardennen en Scandinavië.    In Duitsland heb je talloze […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!