06/02/2023
//

De mooiste watervallen van de Ardennen

activiteit in de Ardennen

Op zoek naar een leuke activiteit in de Ardennen? Wat dacht je van een bezoek aan één van de vele watervallen die de Ardennen te bieden heeft? Hier zijn een aantal mooie watervallen die je kunt bezoeken als je houdt van een stukje natuur!

De Watervallen van Coo

Het water van de Amblève stort zich zo’n vijftien meter naar beneden en de watervallen behoren tot de grootste van het middelgebergte. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. Jaarlijks komen er zo’n anderhalf miljoen toeristen om de waterval te zien. Op zomeravonden wordt de waterval ook nog eens verlicht om toeristen een mooi beeld te geven. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze waterval gebouwd is door monniken in de 18e eeuw.

Waterval van de Chaudière

In de Belgische provincie Luik ligt de tiental meter hoge Waterval van de Chaudière. Chaudière betekent waterketel. De waterval ligt in een mooi wandelgebied en aan de voet van de waterval is een klein meer waar je in kunt zwemmen. De Waterval van de Chaudière is een zijriviertje van de Amblève.

Cascade du Nutons

De waterval van de trollen, in het Nederland vertaald, ligt op een hoogte van 500 meter in de Vallei van de rivier de Statte. Door de vallei gaat een weg van water, en dit krijgt een mooi effect door het rotsachtige gebied. Het zijn dus geen hoge watervallen, maar het is zeker een mooi gezicht in de natuur. Deze watervallen liggen vlak bij het dorpje Solwaster. Vanuit dit dorpje kun je verschillende routes nemen door deze mooie omgeving. Als je alleen voor de watervallen komt is het ongeveer 1,5 kilometer lopen vanuit het dorpje.

Gerelateerd nieuws  Investeren in vastgoed: hier moet je op letten

Waterval van de Bayehon

De Waterval van Bayehon is ongeveer 9 meter hoog en bevindt zich nabij het plaatsje Longfaye. Het ligt op een hoogte van 510 meter en is goed bereikbaar via wandelroutes. Vanuit de watermolen Moulin de Bayehon kun je verschillende leuke routes nemen lang de waterval. Deze waterval is ook nog eens de hoogstbevaarde waterval in België voor kajaksporters.

Waterval van Reinhardstein

Deze waterval is 60 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van België. Maar ondanks die titel is de waterval helemaal niet zo bekend. De waterval is gelegen in de vallei van Warche.

Lees verder ook zeker onze blog over Welk gereedschap er niet mag missen in je gereedschapskist!

Meer in deze categorie

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping?

Een prieel en een overkapping lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beide zijn ze constructies in de tuin die je beschutting bieden tegen de zon en regen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In deze tekst leggen we uit wat die verschillen zijn, zodat je kunt bepalen wat voor jouw tuin de beste keuze is. Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping? Kies je voor een prieel of een overkapping? Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je de verschillen goed weet. Hieronder leggen we alles uit over het verschil tussen een prieel en een overkapping! De vorm en functie zijn verschillend bij een prieel en overkapping Een prieel is […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!