06/02/2023
//

De mooiste watervallen van de Ardennen

activiteit in de Ardennen

Op zoek naar een leuke activiteit in de Ardennen? Wat dacht je van een bezoek aan één van de vele watervallen die de Ardennen te bieden heeft? Hier zijn een aantal mooie watervallen die je kunt bezoeken als je houdt van een stukje natuur!

De Watervallen van Coo

Het water van de Amblève stort zich zo’n vijftien meter naar beneden en de watervallen behoren tot de grootste van het middelgebergte. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. Jaarlijks komen er zo’n anderhalf miljoen toeristen om de waterval te zien. Op zomeravonden wordt de waterval ook nog eens verlicht om toeristen een mooi beeld te geven. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze waterval gebouwd is door monniken in de 18e eeuw.

Waterval van de Chaudière

In de Belgische provincie Luik ligt de tiental meter hoge Waterval van de Chaudière. Chaudière betekent waterketel. De waterval ligt in een mooi wandelgebied en aan de voet van de waterval is een klein meer waar je in kunt zwemmen. De Waterval van de Chaudière is een zijriviertje van de Amblève.

Cascade du Nutons

De waterval van de trollen, in het Nederland vertaald, ligt op een hoogte van 500 meter in de Vallei van de rivier de Statte. Door de vallei gaat een weg van water, en dit krijgt een mooi effect door het rotsachtige gebied. Het zijn dus geen hoge watervallen, maar het is zeker een mooi gezicht in de natuur. Deze watervallen liggen vlak bij het dorpje Solwaster. Vanuit dit dorpje kun je verschillende routes nemen door deze mooie omgeving. Als je alleen voor de watervallen komt is het ongeveer 1,5 kilometer lopen vanuit het dorpje.

Gerelateerd nieuws  Investeren in vastgoed: hier moet je op letten

Waterval van de Bayehon

De Waterval van Bayehon is ongeveer 9 meter hoog en bevindt zich nabij het plaatsje Longfaye. Het ligt op een hoogte van 510 meter en is goed bereikbaar via wandelroutes. Vanuit de watermolen Moulin de Bayehon kun je verschillende leuke routes nemen lang de waterval. Deze waterval is ook nog eens de hoogstbevaarde waterval in België voor kajaksporters.

Waterval van Reinhardstein

Deze waterval is 60 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van België. Maar ondanks die titel is de waterval helemaal niet zo bekend. De waterval is gelegen in de vallei van Warche.

Lees verder ook zeker onze blog over Welk gereedschap er niet mag missen in je gereedschapskist!

Meer in deze categorie

Waarom jij zou moeten investeren in een airco

Het is geen geheim dat het klimaat aan het veranderen is en dat de zomers steeds heter worden. In Nederland hebben we de laatste jaren regelmatig te maken gehad met hittegolven en het lijkt erop dat deze trend zich voortzet. Als je nog steeds twijfelt over de aanschaf van een airconditioner, dan is het hoog tijd om de voordelen ervan te overwegen. In deze blog zullen we bespreken waarom jij zou moeten investeren in een airco in Zuid Limburg en hoe dit apparaat je leven comfortabeler en gezonder kan maken. Comfort in extreme hitte Een van de meest voor de hand liggende redenen om te investeren in een airco is voor de comfort tijdens de hete zomermaanden. Als de temperatuur […]

Betrokken bij een ongeval? Dit moet je weten!

Een ongeval kan ons allemaal overkomen, of we nu achter het stuur zitten of gewoon op de verkeerde plaats en het verkeerde moment zijn. Het is een schrikbeeld dat we liever vermijden, maar soms is het onvermijdelijk. In deze blog wil ik met je delen wat je moet doen als je betrokken bent bij een ongeval. We zullen specifiek ingaan op wat te doen bij een verkeersongeval en hoe je als getuige een schade kunt melden. Het is belangrijk om voorbereid te zijn, zodat je weet hoe je moet handelen als de situatie zich voordoet. Wat te doen bij een verkeersongeval Verkeersongevallen zijn helaas een veelvoorkomende realiteit op onze wegen. Of je nu zelf de bestuurder bent of het slachtoffer […]

7 redenen waarom een hond je gelukkig kan maken

Honden, de trouwe metgezellen van de mens, zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van onze samenleving. Ze bieden niet alleen gezelschap, maar hebben ook bewezen ons gelukkiger te maken. In deze blog zullen we daarom 7 redenen behandelen waarom een hond je gelukkig kan maken. Alleen zijn is over Honden staan bekend om hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Ze begroeten je altijd met opwinding en genegenheid, ongeacht hoe je dag is geweest. Deze constante bron van liefde kan je stemming aanzienlijk verbeteren. Daarnaast staan honden bekend om hun komische capriolen en eigenzinnige gedragingen. Ze kunnen je dag opvrolijken met hun speelsheid en grappige acties. Een hond in huis hebben kan als laatste een gevoel van veiligheid en bescherming bieden. Het […]

Zo zorg je voor meer aantrekkingskracht in je relatie

Hoe kort of lang je relatie ook mag zijn, soms kan het voorkomen dat niet alles meer even vers is als het ooit was. Dit kan aan een tal van redenen liggen die we niet voor je gaan invullen, want elke relatie is natuurlijk anders. Deze blog is gemikt op één specifiek probleem die voor kan komen binnen relaties, namelijk: aantrekkingskracht. Er komt een punt dat je niet meer in de honeymoon-fase zit, wanneer dit gebeurd dan is het normaal dat de aantrekkingskracht daalt. Dit betekent zeer zeker niet dat je niet van elkaar houdt, maar het kan alsnog tot problemen leiden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om er voor te zorgen dat je weer meer aantrekkingskracht krijgt in […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!