02/12/2022
//

Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

rijbewijs-verlopen

Heel vervelend natuurlijk dat je rijbewijs verlopen is. Alleen, wat nu? Want je hebt natuurlijk wel je rijbewijs nodig en met een verlopen rijbewijs rijden, dat mag niet. Toch? Hoe los je dit probleem nu op? Daar hebben wij hier het uitgebreide antwoord op. 

Rijbewijs verlopen, doorrijden?

Rijd je door met een verlopen rijbewijs? Dan kun je een fikse boete krijgen, als de politie om je rijbewijs vraagt en jij je verlopen rijbewijs toont. Als je geen geldig rijbewijs hebt, krijg je een boete. Zo simpel is het. Wil je weten wat de hoogte is van deze boete? Kijk dan in de zogeheten Boetebase van het Openbaar Ministerie. Daar staat namelijk in wat in jouw geval de boete hiervoor is.  

Doorrijden is dus een groot risico en kost je ook nog eens geld. Als je langer dan een jaar met een autorijbewijs rondrijdt kan je zelfs een boete van wellicht bijna 400 euro krijgen. Dat is jammer geld natuurlijk.  Je kunt dan ook niet meer een auto huren.

Scooter theorie oefenen opnieuw? 

Is je rijbewijs echt verlopen en ben je bijvoorbeeld bang dat je opnieuw je scooter theorie oefenen moet? Natuurlijk is dat een grote angst. Dat is ook nog eens jammer geld, als je je scooter theorie oefenen moet. Opnieuw al dat leren. Gelukkig is het niet zo dat je nog een keer je scooter theorie oefenen moet. 

Gerelateerd nieuws  Floriade 2022, uitjestip voor het nieuwe jaar

Het is niet waar dat je opnieuw rijexamen moet doen bij het verlopen van je rijbewijs. Dit is enkel het geval voor iemand met een rijbewijs van voor 1 juli 1985. Dat is namelijk zo omdat dit oud rijbewijs niet meer te vernieuwen is. Alleen de kans dat dit van toepassing is voor jouw rijbewijs is vrij klein. Dus geen paniek, het gaat om een storm in een glas water. Gelukkig maar, want opnieuw examen doen, dat zou toch wat zijn. Heel wat stress erbij.  

Rijbewijs verlopen: opnieuw aanvragen

Het enige dat je moet doen, als je rijbewijs dus niet meer geldig is, opnieuw je rijbewijs aanvragen. Zo simpel is het. En in tussentijds kun je niet zelf rijden. Alleen dan nog op de fiets. Net zolang tot je het nieuwe rijbewijs binnen hebt. Voor het opnieuw aanvragen heb je minimaal een paspoort nodig en een pasfoto.  

Meer in deze categorie

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen. Financiële haalbaarheid Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar […]

Kleur betekenis: dit betekenen verschillende kleuren

De kijk van het leven wordt verrijkt door kleur. Je staat er waarschijnlijk niet ieder moment bij stil, maar al die kleuren die jij waarneemt hebben verschillende betekenissen. De kleur paars zorgt voor het geven van inspiratie aan bijvoorbeeld spiritueel ontwikkelden. Is paars jouw lievelingskleur en wil je ervaren wat spiritueel ontwikkelden kunnen doen voor jou? Probeer een magnetisering in Limburg. Ben je benieuwd wat andere kleuren betekenen? Lees dan deze blog. Kleur rood Rood wordt geassocieerd met gevaar, kracht, energie, oorlog en vastberadenheid. Rood is de kleur van liefde, passie en verlangen. De kleur rood heeft een hoge zichtbaarheid en wordt daarom ook gebruikt voor signaalkleuren wereldwijd. Denk aan stopborden, brandblussers of stoplichten. Kleur oranje Oranje is een warme […]

Gezondheidszorgsystemen over de hele wereld

De gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van elke samenleving en kan aanzienlijk verschillen van land tot land. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste gezondheidszorgsystemen over de hele wereld en bekijken we hoe dit zit ten opzichte van Nederland eruit ziet. Ranglijst van zorg over de hele wereld Het medisch wetenschappelijk blad The Lancet heeft de zorg van ongeveer 200 landen vergelen en op basis hiervan een ranglijst gemaakt. Nederland staat hier op plaats 9. Als je kijkt naar deze ranglijst zie je dat Europese landen het heel erg goed doen. In de top 20 beste gezondheidzorg instellingen ter wereld staan 17 Europerse landen. De enige niet Europeaanse landen in de top 20 zijn, Japan, […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!