02/12/2022
//

Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

rijbewijs-verlopen

Heel vervelend natuurlijk dat je rijbewijs verlopen is. Alleen, wat nu? Want je hebt natuurlijk wel je rijbewijs nodig en met een verlopen rijbewijs rijden, dat mag niet. Toch? Hoe los je dit probleem nu op? Daar hebben wij hier het uitgebreide antwoord op. 

Rijbewijs verlopen, doorrijden?

Rijd je door met een verlopen rijbewijs? Dan kun je een fikse boete krijgen, als de politie om je rijbewijs vraagt en jij je verlopen rijbewijs toont. Als je geen geldig rijbewijs hebt, krijg je een boete. Zo simpel is het. Wil je weten wat de hoogte is van deze boete? Kijk dan in de zogeheten Boetebase van het Openbaar Ministerie. Daar staat namelijk in wat in jouw geval de boete hiervoor is.  

Doorrijden is dus een groot risico en kost je ook nog eens geld. Als je langer dan een jaar met een autorijbewijs rondrijdt kan je zelfs een boete van wellicht bijna 400 euro krijgen. Dat is jammer geld natuurlijk.  Je kunt dan ook niet meer een auto huren.

Scooter theorie oefenen opnieuw? 

Is je rijbewijs echt verlopen en ben je bijvoorbeeld bang dat je opnieuw je scooter theorie oefenen moet? Natuurlijk is dat een grote angst. Dat is ook nog eens jammer geld, als je je scooter theorie oefenen moet. Opnieuw al dat leren. Gelukkig is het niet zo dat je nog een keer je scooter theorie oefenen moet. 

Gerelateerd nieuws  Floriade 2022, uitjestip voor het nieuwe jaar

Het is niet waar dat je opnieuw rijexamen moet doen bij het verlopen van je rijbewijs. Dit is enkel het geval voor iemand met een rijbewijs van voor 1 juli 1985. Dat is namelijk zo omdat dit oud rijbewijs niet meer te vernieuwen is. Alleen de kans dat dit van toepassing is voor jouw rijbewijs is vrij klein. Dus geen paniek, het gaat om een storm in een glas water. Gelukkig maar, want opnieuw examen doen, dat zou toch wat zijn. Heel wat stress erbij.  

Rijbewijs verlopen: opnieuw aanvragen

Het enige dat je moet doen, als je rijbewijs dus niet meer geldig is, opnieuw je rijbewijs aanvragen. Zo simpel is het. En in tussentijds kun je niet zelf rijden. Alleen dan nog op de fiets. Net zolang tot je het nieuwe rijbewijs binnen hebt. Voor het opnieuw aanvragen heb je minimaal een paspoort nodig en een pasfoto.  

Meer in deze categorie

Waarom het inhuren van een schoonmaakbedrijf in Limburg een goed idee is

In Limburg, waar de groene heuvels samenkomen, is het zorgen voor een schone omgeving van groot belang. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een woonhuis of een andere omgeving. Het zorgt niet alleen voor een prettige leefomgeving maar ook voor de duurzaamheid van het gebouw. De keuze om een schoonmaakbedrijf in te huren in Limburg kan hiervoor een super oplossing zijn! Invloed van het weer Limburg staat ook bekend om de wisselende weerpatronen. Het kan variëren van een koud winterseizoen tot aan 35 graden in de zomer. Deze omstandigheden kunnen een zware tol eisen van bijvoorbeeld de gevels van een gebouw. Hierom is het dan ook verstandig eens in de zoveel tijd gevelonderhoud te laten doen, zodat deze er […]

Dromen dat je zwanger bent: dit betekent het

Dromen zijn een apart onderdeel van ons leven. Er zijn mensen die elke avond dromen en deze ook onthouden, maar ook mensen die niks onthouden van dromen. Ze kunnen ons meenemen naar onze diepste verbeelding, maar soms zelfs onze diepste angsten en verlangens onthullen. Een veelvoorkomende droom van vrouwen is dat ze zwanger zijn. Zit er een bepaalde gedachten achter? Wat betekent het als je droomt dat je zwanger bent? In dit artikel zullen we dieper hierop ingaan en gaan wij proberen te begrijpen welke betekenis hier achter zit. Verbeelding of een voorgevoel? Dromen over zwangerschap kunnen vaak verwarrend zijn. Sommige mensen beschouwen ze als een product van hun verbeelding, maar andere geloven dat er een diepere betekenis achter zit. […]

3 tips waarmee de batterij van je telefoon langer meegaat

Onze telefoons zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We gebruiken ze echt bijna overal. Iedereen wilt natuurlijk dat zijn of haar telefoon zo lang mogelijk meegaat, want een lege batterij is super vervelend. Hieronder hebben wij drie tips voor jou neergezet, zodat jouw batterij minder snel leeg zal gaan. Minder helderheid om batterij te besparen Een van de grootste energievreters op je telefoon is natuurlijk het scherm. Om de levensduur van de batterij te verlengen is het slim om de helderheid van je scherm aan te passen. Je kunt de automatische helderheidsregeling inschakelen, zodat je telefoon de helderheid aanpast aan de omgeving. Ook kun je de helderheid handmatig omlaag doen als je in een donkere omgeving bent. […]

Wie moet toezien op duurzaamheid in jouw gemeente?

Duurzaamheid is een begrip dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Het gaat om het behouden van onze planeet voor toekomstige generaties en het verminderen van de impact die we hebben op het milieu. Wie moet er eigenlijk toezien op duurzaamheid in jouw gemeente? In deze blog gaan we in op deze vraag. Duurzaamheid als prioriteit Duurzaamheid is niet langer een optioneel concept; het is een essentiële prioriteit geworden in gemeenten. Het gaat om het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het zorgen voor een leefbare omgeving voor toekomstige generaties. De verantwoordelijkheid van gemeenten Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om duurzaamheidsinitiatieven te bevorderen en te ondersteunen. Dit omvat het ontwikkelen van beleid, het betrekken van […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!