02/12/2022
//

Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

rijbewijs-verlopen

Heel vervelend natuurlijk dat je rijbewijs verlopen is. Alleen, wat nu? Want je hebt natuurlijk wel je rijbewijs nodig en met een verlopen rijbewijs rijden, dat mag niet. Toch? Hoe los je dit probleem nu op? Daar hebben wij hier het uitgebreide antwoord op. 

Rijbewijs verlopen, doorrijden?

Rijd je door met een verlopen rijbewijs? Dan kun je een fikse boete krijgen, als de politie om je rijbewijs vraagt en jij je verlopen rijbewijs toont. Als je geen geldig rijbewijs hebt, krijg je een boete. Zo simpel is het. Wil je weten wat de hoogte is van deze boete? Kijk dan in de zogeheten Boetebase van het Openbaar Ministerie. Daar staat namelijk in wat in jouw geval de boete hiervoor is.  

Doorrijden is dus een groot risico en kost je ook nog eens geld. Als je langer dan een jaar met een autorijbewijs rondrijdt kan je zelfs een boete van wellicht bijna 400 euro krijgen. Dat is jammer geld natuurlijk.  Je kunt dan ook niet meer een auto huren.

Scooter theorie oefenen opnieuw? 

Is je rijbewijs echt verlopen en ben je bijvoorbeeld bang dat je opnieuw je scooter theorie oefenen moet? Natuurlijk is dat een grote angst. Dat is ook nog eens jammer geld, als je je scooter theorie oefenen moet. Opnieuw al dat leren. Gelukkig is het niet zo dat je nog een keer je scooter theorie oefenen moet. 

Gerelateerd nieuws  Floriade 2022, uitjestip voor het nieuwe jaar

Het is niet waar dat je opnieuw rijexamen moet doen bij het verlopen van je rijbewijs. Dit is enkel het geval voor iemand met een rijbewijs van voor 1 juli 1985. Dat is namelijk zo omdat dit oud rijbewijs niet meer te vernieuwen is. Alleen de kans dat dit van toepassing is voor jouw rijbewijs is vrij klein. Dus geen paniek, het gaat om een storm in een glas water. Gelukkig maar, want opnieuw examen doen, dat zou toch wat zijn. Heel wat stress erbij.  

Rijbewijs verlopen: opnieuw aanvragen

Het enige dat je moet doen, als je rijbewijs dus niet meer geldig is, opnieuw je rijbewijs aanvragen. Zo simpel is het. En in tussentijds kun je niet zelf rijden. Alleen dan nog op de fiets. Net zolang tot je het nieuwe rijbewijs binnen hebt. Voor het opnieuw aanvragen heb je minimaal een paspoort nodig en een pasfoto.  

Meer in deze categorie

Alles wat je moet regelen bij een verhuizing

Ben jij binnenkort van plan om te verhuizen? Dan moet je met een hoop dingen rekening houden. Voor veel mensen is verhuizen erg stressvol, omdat er aan zoveel dingen tegelijk gedacht moet worden. Er komt een hoop op je af en je wilt natuurlijk niks vergeten. Daarom hebben wij voor jou een checklist, om de verhuizing soepel te laten verlopen. Voorbereiden op de verhuizing Terwijl er in de nieuwe woning al flink wordt geklust, moet er nog een hoop voorbereid worden voor de verhuizing. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je niks vergeet. Bepaal allereerst of je zelf gaat verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Bij een verhuizing in Brunssum is het makkelijk om een […]

Draaitabel in Excel maken? Zo doe je dat!

Het is een handig programma voor het verzamelen en verwerken van verschillende data: Excel. Toch is het voor velen niet het meest eenvoudige programma om onder de knie te krijgen. Gelukkig hoef je geen Excel specialist te zijn om met Excel aan de slag te kunnen. Zo leggen wij je in dit artikel uit hoe je zelf een draaitabel kunt maken! Op deze manier kun je eenvoudig al jouw gegevens uit tabellen die je in Excel hebt staan samenvoegen en analyseren. Selecteer de gegevens Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welke gegevens je wilt gaan gebruiken in jouw draaitabel. Wanneer je dit helder hebt kun je deze gegevens selecteren. Het is hierbij belangrijk dat je deze gegevens op de […]

Wil je een open keuken? Denk er goed over na

Het hebben van een open keuken kan heel gezellig lijken. Alleen kleven er ook een heleboel nadelen aan het hebben van een open keuken. Overweeg je een open keuken in je woning? Dan is het slim om eerst na te gaan wat de nadelen zijn van een open keuken. Dan kun je in ieder geval niet achteraf denken: daar had ik niet aan gedacht. Hier de aandachtspunten, inclusief een speciale tip van een architect uit Amsterdam! Geuren verspreiding Het kan lekker zijn voor het eten dat de geur van het eten de kamer in komt. Zo ruik je alvast wat je gaat eten. Alleen de meeste mensen trekken het een stuk slechter als die lucht vervolgens de hele avond in […]

Biologisch eten: beter voor het milieu?

Tegenwoordig eten veel mensen biologisch. Dat veel mensen biologisch eten heeft verschillende redenen. Zo is het een goede manier om een dieet te volgen dat gezond is, maar het draagt ook bij aan een beter milieu en minder CO2 uitstoot. Het wordt ook gedaan omdat mensen houden van de natuur, de dieren en het milieu. Er wordt dan ook beweerd dat biologisch eten echt veel beter is voor het milieu en dat je geld bespaart met biologisch eten. Zijn deze beweringen wel juist? In dit blog gaan we hier verder op in. Vlees Als we eens gaan kijken naar biologisch vlees dan is het zo dat biologische veehouders hun dieren meer ruimte geven om te leven. De dieren hebben een […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!