02/12/2022
//

Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

rijbewijs-verlopen

Heel vervelend natuurlijk dat je rijbewijs verlopen is. Alleen, wat nu? Want je hebt natuurlijk wel je rijbewijs nodig en met een verlopen rijbewijs rijden, dat mag niet. Toch? Hoe los je dit probleem nu op? Daar hebben wij hier het uitgebreide antwoord op. 

Rijbewijs verlopen, doorrijden?

Rijd je door met een verlopen rijbewijs? Dan kun je een fikse boete krijgen, als de politie om je rijbewijs vraagt en jij je verlopen rijbewijs toont. Als je geen geldig rijbewijs hebt, krijg je een boete. Zo simpel is het. Wil je weten wat de hoogte is van deze boete? Kijk dan in de zogeheten Boetebase van het Openbaar Ministerie. Daar staat namelijk in wat in jouw geval de boete hiervoor is.  

Doorrijden is dus een groot risico en kost je ook nog eens geld. Als je langer dan een jaar met een autorijbewijs rondrijdt kan je zelfs een boete van wellicht bijna 400 euro krijgen. Dat is jammer geld natuurlijk.  Je kunt dan ook niet meer een auto huren.

Scooter theorie oefenen opnieuw? 

Is je rijbewijs echt verlopen en ben je bijvoorbeeld bang dat je opnieuw je scooter theorie oefenen moet? Natuurlijk is dat een grote angst. Dat is ook nog eens jammer geld, als je je scooter theorie oefenen moet. Opnieuw al dat leren. Gelukkig is het niet zo dat je nog een keer je scooter theorie oefenen moet. 

Gerelateerd nieuws  Floriade 2022, uitjestip voor het nieuwe jaar

Het is niet waar dat je opnieuw rijexamen moet doen bij het verlopen van je rijbewijs. Dit is enkel het geval voor iemand met een rijbewijs van voor 1 juli 1985. Dat is namelijk zo omdat dit oud rijbewijs niet meer te vernieuwen is. Alleen de kans dat dit van toepassing is voor jouw rijbewijs is vrij klein. Dus geen paniek, het gaat om een storm in een glas water. Gelukkig maar, want opnieuw examen doen, dat zou toch wat zijn. Heel wat stress erbij.  

Rijbewijs verlopen: opnieuw aanvragen

Het enige dat je moet doen, als je rijbewijs dus niet meer geldig is, opnieuw je rijbewijs aanvragen. Zo simpel is het. En in tussentijds kun je niet zelf rijden. Alleen dan nog op de fiets. Net zolang tot je het nieuwe rijbewijs binnen hebt. Voor het opnieuw aanvragen heb je minimaal een paspoort nodig en een pasfoto.  

Meer in deze categorie

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping?

Een prieel en een overkapping lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beide zijn ze constructies in de tuin die je beschutting bieden tegen de zon en regen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In deze tekst leggen we uit wat die verschillen zijn, zodat je kunt bepalen wat voor jouw tuin de beste keuze is. Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping? Kies je voor een prieel of een overkapping? Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je de verschillen goed weet. Hieronder leggen we alles uit over het verschil tussen een prieel en een overkapping! De vorm en functie zijn verschillend bij een prieel en overkapping Een prieel is […]

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!