06/09/2022
//

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden.

It-medewerker

Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in andere onderwerpen.

Stukadoor

Stukadoor is een beroep wat steeds schaarser wordt. Steeds minder mensen gaan dit beroep vervullen. Ondanks het een steeds schaarser beroep wordt, blijft een stukadoor wel van belang. Een stukadoor is een expert op het gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk. Deze vakmensen zorgen er voor dat je muren helemaal glad worden. Voor dit beroep zijn een aantal kwaliteiten van belang zijn. die kwaliteiten zijn spierkracht en ruimtelijk inzicht.

Automekanieker

Dit beroep was vroeger een echt mannenberoep. De mannen groeide op jonge leeftijd op met auto’s en de vrouwen met de Barbiepoppen. De laatste jaren is dit duidelijke verschil afgenomen. Nu zijn er meer jongens die met Barbiepoppen spelen en meer vrouwen die met mini-auto’s races. Ondanks de opkomst van de vrouwelijke mekanieker, is de man wel nog in de meerderheid in dit vakgebied.  

Gerelateerd nieuws  Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Barbier

Kappers zijn er veel te vinden. Het is een beroep wat veel door mannen en vrouwen wordt vervuld. Toch is barbier een meer mannelijker beroep. Een barbier is iemand die niet alleen het kapsel, maar ook de baard verzorgd. Ondanks dat er geen mannelijk label aan het beroep barbier hangt, zijn er niet veel vrouwelijke barbiers te vinden.

Vrachtwagenchauffeur

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs is van het mannelijke geslacht. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het eenmaal leuker vinden dan de vrouw om urenlang in de auto te zitten. Daarnaast heb je voor dit beroep ook flinke spierballen nodig. In de vrachtwagens zit vaker een zware lading, waarbij je ook dient te assisteren tijdens het laden en lossen. Het is belangrijk bij het dat er ook een digitale checklijst aanwezig is voor de vracht. Via deze lijst kan er gecontroleerd worden op de inhoud van de vracht. Door de inhoud van de vracht te controleren, kunnen er discussies worden voorkomen.

Deze bovenstaande beroepen worden momenteel het meest vervuld door de man. Er is wel te zien dat er een toename is van de vrouwen die deze beroepen gaan vervullen.

Meer in deze categorie

Het creëren van een gezondere levensstijl

Herken je het missen van motivatie om te gaan sporten? Dan is een personal trainer echt iets voor jou. Na het lezen van dit artikel weet je wat zo'n persoonlijke trainer allemaal doet, en wat dit kan doen voor jou. Waarom een personal trainer? Er zijn verschillende aanleidingen die je kunt hebben om voor een persoonlijke trainer te kiezen. Het meest voor de hand liggende is mensen die af willen vallen, spieren op willen bouwen en vitaler willen worden. Hierbuiten zijn er nog een aantal dingen waarbij een personal trainer kan helpen, zoals: Voordelen personal training Het hebben van een trainer heeft verschillende voordelen, hieronder worden er een aantal toegelicht. Niet iedereen wil dezelfde doelstellingen bereiken met sporten, daarom is […]

Alles wat je moet regelen bij een verhuizing

Ben jij binnenkort van plan om te verhuizen? Dan moet je met een hoop dingen rekening houden. Voor veel mensen is verhuizen erg stressvol, omdat er aan zoveel dingen tegelijk gedacht moet worden. Er komt een hoop op je af en je wilt natuurlijk niks vergeten. Daarom hebben wij voor jou een checklist, om de verhuizing soepel te laten verlopen. Voorbereiden op de verhuizing Terwijl er in de nieuwe woning al flink wordt geklust, moet er nog een hoop voorbereid worden voor de verhuizing. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je niks vergeet. Bepaal allereerst of je zelf gaat verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Bij een verhuizing in Brunssum is het makkelijk om een […]

Draaitabel in Excel maken? Zo doe je dat!

Het is een handig programma voor het verzamelen en verwerken van verschillende data: Excel. Toch is het voor velen niet het meest eenvoudige programma om onder de knie te krijgen. Gelukkig hoef je geen Excel specialist te zijn om met Excel aan de slag te kunnen. Zo leggen wij je in dit artikel uit hoe je zelf een draaitabel kunt maken! Op deze manier kun je eenvoudig al jouw gegevens uit tabellen die je in Excel hebt staan samenvoegen en analyseren. Selecteer de gegevens Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welke gegevens je wilt gaan gebruiken in jouw draaitabel. Wanneer je dit helder hebt kun je deze gegevens selecteren. Het is hierbij belangrijk dat je deze gegevens op de […]

Een vintage interieur

Een vintage interieur kenmerkt zich door verschillende antieke meubels, kleuren en een open en bescheiden sfeer. Onder vintage meubels worden oudere meubels bestaan, die al een aantal jaren oud zijn. Vintage kan tweedehands zijn, maar dat hoeft niet. Zo bestaan er genoeg nieuwe meubelstukken, die gemaakt zijn naar een oudere stijl. Met een vintage interieur breng je het verleden in huis. Het is een goede manier om het verleden stijlvol en elegant terug te laten komen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over een vintage interieur! Wat is de basis van een vintage interieur De basis voor een antieke inrichting begint bij oude stijlen en elementen. De elementen en stijlen komen terug in de vorm van […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!