06/09/2022
//

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden.

It-medewerker

Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in andere onderwerpen.

Stukadoor

Stukadoor is een beroep wat steeds schaarser wordt. Steeds minder mensen gaan dit beroep vervullen. Ondanks het een steeds schaarser beroep wordt, blijft een stukadoor wel van belang. Een stukadoor is een expert op het gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk. Deze vakmensen zorgen er voor dat je muren helemaal glad worden. Voor dit beroep zijn een aantal kwaliteiten van belang zijn. die kwaliteiten zijn spierkracht en ruimtelijk inzicht.

Automekanieker

Dit beroep was vroeger een echt mannenberoep. De mannen groeide op jonge leeftijd op met auto’s en de vrouwen met de Barbiepoppen. De laatste jaren is dit duidelijke verschil afgenomen. Nu zijn er meer jongens die met Barbiepoppen spelen en meer vrouwen die met mini-auto’s races. Ondanks de opkomst van de vrouwelijke mekanieker, is de man wel nog in de meerderheid in dit vakgebied.  

Gerelateerd nieuws  Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Barbier

Kappers zijn er veel te vinden. Het is een beroep wat veel door mannen en vrouwen wordt vervuld. Toch is barbier een meer mannelijker beroep. Een barbier is iemand die niet alleen het kapsel, maar ook de baard verzorgd. Ondanks dat er geen mannelijk label aan het beroep barbier hangt, zijn er niet veel vrouwelijke barbiers te vinden.

Vrachtwagenchauffeur

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs is van het mannelijke geslacht. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het eenmaal leuker vinden dan de vrouw om urenlang in de auto te zitten. Daarnaast heb je voor dit beroep ook flinke spierballen nodig. In de vrachtwagens zit vaker een zware lading, waarbij je ook dient te assisteren tijdens het laden en lossen. Het is belangrijk bij het dat er ook een digitale checklijst aanwezig is voor de vracht. Via deze lijst kan er gecontroleerd worden op de inhoud van de vracht. Door de inhoud van de vracht te controleren, kunnen er discussies worden voorkomen.

Deze bovenstaande beroepen worden momenteel het meest vervuld door de man. Er is wel te zien dat er een toename is van de vrouwen die deze beroepen gaan vervullen.

Meer in deze categorie

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

Zo creëer jij je ideale interieur

Een interieur laat zien wat jouw persoonlijke stijl en smaak is. Je kiest niet voor een interieur dat niet bij je past, maar je zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en genieten als je thuis komt. En daar heeft een passend interieur invloed op. Maar hoe creëer je een ideaal interieur? Lees dan deze blog verder en creëer je ideale interieur! Kies een stijl met passende thema’s Voordat je jouw huidige interieur gaat veranderen is het belangrijk om te weten wat voor stijl je gaat kiezen en welke thema’s hier bij passen. Ga je voor een landelijke stijl of eerder bohemian? Ga bij jezelf na wat jij het mooiste vindt. Kies vervolgens passende thema’s bij de gekozen interieurstijl die je […]

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen. Financiële haalbaarheid Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar […]

De beste manier om je vitaliteit te verbeteren

Wil jij je vitaliteit verbeteren, maar weet je niet wat je daarvoor nodig hebt? Een gezonde levensstijl is de beste manier om je vitaliteit te verbeteren. Een gezonde levensstijl houdt zowel lichamelijk als mentaal in dat je gezond bent en dat je bezig bent om gezond te zijn. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en daardoor levenskracht, ook wel vitaliteit genoemd. In deze blog lees je hoe je een gezonde levensstijl creëert. Bewegen Bij een gezonde levensstijl hoort bewegen. Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag. Wat voor soort beweging dat is aan jou. Kies een beweging die je leuk vindt of waar je goed in bent, want je gaat elke dag bewegen dus zorg dat het […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!