06/09/2022
//

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden.

It-medewerker

Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in andere onderwerpen.

Stukadoor

Stukadoor is een beroep wat steeds schaarser wordt. Steeds minder mensen gaan dit beroep vervullen. Ondanks het een steeds schaarser beroep wordt, blijft een stukadoor wel van belang. Een stukadoor is een expert op het gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk. Deze vakmensen zorgen er voor dat je muren helemaal glad worden. Voor dit beroep zijn een aantal kwaliteiten van belang zijn. die kwaliteiten zijn spierkracht en ruimtelijk inzicht.

Automekanieker

Dit beroep was vroeger een echt mannenberoep. De mannen groeide op jonge leeftijd op met auto’s en de vrouwen met de Barbiepoppen. De laatste jaren is dit duidelijke verschil afgenomen. Nu zijn er meer jongens die met Barbiepoppen spelen en meer vrouwen die met mini-auto’s races. Ondanks de opkomst van de vrouwelijke mekanieker, is de man wel nog in de meerderheid in dit vakgebied.  

Gerelateerd nieuws  Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Barbier

Kappers zijn er veel te vinden. Het is een beroep wat veel door mannen en vrouwen wordt vervuld. Toch is barbier een meer mannelijker beroep. Een barbier is iemand die niet alleen het kapsel, maar ook de baard verzorgd. Ondanks dat er geen mannelijk label aan het beroep barbier hangt, zijn er niet veel vrouwelijke barbiers te vinden.

Vrachtwagenchauffeur

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs is van het mannelijke geslacht. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het eenmaal leuker vinden dan de vrouw om urenlang in de auto te zitten. Daarnaast heb je voor dit beroep ook flinke spierballen nodig. In de vrachtwagens zit vaker een zware lading, waarbij je ook dient te assisteren tijdens het laden en lossen. Het is belangrijk bij het dat er ook een digitale checklijst aanwezig is voor de vracht. Via deze lijst kan er gecontroleerd worden op de inhoud van de vracht. Door de inhoud van de vracht te controleren, kunnen er discussies worden voorkomen.

Deze bovenstaande beroepen worden momenteel het meest vervuld door de man. Er is wel te zien dat er een toename is van de vrouwen die deze beroepen gaan vervullen.

Meer in deze categorie

Tips om de kinderkamer in te richten

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Ga je een nieuwe babykamer inrichten of de slaapkamer van je groeiende kind een make-over geven? Er zijn genoeg manieren om een gezellige en functionele ruimte te creëren waarin je kind zich prettig voelt. In deze blog geven we jou enkele handige tips om de perfecte kinderkamer te ontwerpen. Kies een thema Een thema kan de leidraad vormen voor de inrichting van de kinderkamer. Denk aan sprookjes, dieren, ruimtevaart of een favoriete tekenfilm. Het thema kan als inspiratie dienen voor kleuren, meubels en decoraties. Zorg ervoor dat het thema leeftijdsgeschikt is en gemakkelijk aan te passen is naarmate je kind ouder wordt. Een vintage interieur zal voor kinderen […]

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

Wat betekent de Opiumwet?

De Opiumwet is een cruciale wetgeving in Nederland die de regulering van verdovende middelen en psychotrope stoffen beheert. Deze wet is van groot belang, omdat ze de basis vormt voor het beheer van drugs en de handhaving van drugswetten in het land. In deze blog gaan we dieper in op de Opiumwet, wat deze wet inhoudt, hoe deze is gestructureerd en waarom ze zo belangrijk is voor de Nederlandse samenleving. De oorsprong van de Opiumwet De geschiedenis van de Opiumwet gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. In 1912 werd de eerste Opiumwet ingevoerd, gericht op het reguleren van opium, morfine en cocaïne. Later, in 1928, volgde een herziening van de wet om ook cannabis te omvatten. Deze […]

De trends voor interieurdesign in 2024

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken naar de trends die op kunnen komen door heen jaar 2024 heen. Of je nu van plan bent om je huis op te frissen, een nieuw project te starten of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er in de wereld van interieurdesign gaande is. Wij gaan voor jou de opkomende trends uitlichten, zodat jij voorbereid bent op het nieuwe jaar. Biophilic design Een van de meest opvallende trends in het interieurdesign voor 2024 is de voortdurende opkomst van biophilic design. Deze benadering streeft ernaar om de natuur naar binnen te brengen door middel van gebruik te maken van natuurlijke materialen, veel planten en organische vormen. […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!