06/09/2022
//

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden.

It-medewerker

Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in andere onderwerpen.

Stukadoor

Stukadoor is een beroep wat steeds schaarser wordt. Steeds minder mensen gaan dit beroep vervullen. Ondanks het een steeds schaarser beroep wordt, blijft een stukadoor wel van belang. Een stukadoor is een expert op het gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk. Deze vakmensen zorgen er voor dat je muren helemaal glad worden. Voor dit beroep zijn een aantal kwaliteiten van belang zijn. die kwaliteiten zijn spierkracht en ruimtelijk inzicht.

Automekanieker

Dit beroep was vroeger een echt mannenberoep. De mannen groeide op jonge leeftijd op met auto’s en de vrouwen met de Barbiepoppen. De laatste jaren is dit duidelijke verschil afgenomen. Nu zijn er meer jongens die met Barbiepoppen spelen en meer vrouwen die met mini-auto’s races. Ondanks de opkomst van de vrouwelijke mekanieker, is de man wel nog in de meerderheid in dit vakgebied.  

Gerelateerd nieuws  Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Barbier

Kappers zijn er veel te vinden. Het is een beroep wat veel door mannen en vrouwen wordt vervuld. Toch is barbier een meer mannelijker beroep. Een barbier is iemand die niet alleen het kapsel, maar ook de baard verzorgd. Ondanks dat er geen mannelijk label aan het beroep barbier hangt, zijn er niet veel vrouwelijke barbiers te vinden.

Vrachtwagenchauffeur

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs is van het mannelijke geslacht. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het eenmaal leuker vinden dan de vrouw om urenlang in de auto te zitten. Daarnaast heb je voor dit beroep ook flinke spierballen nodig. In de vrachtwagens zit vaker een zware lading, waarbij je ook dient te assisteren tijdens het laden en lossen. Het is belangrijk bij het dat er ook een digitale checklijst aanwezig is voor de vracht. Via deze lijst kan er gecontroleerd worden op de inhoud van de vracht. Door de inhoud van de vracht te controleren, kunnen er discussies worden voorkomen.

Deze bovenstaande beroepen worden momenteel het meest vervuld door de man. Er is wel te zien dat er een toename is van de vrouwen die deze beroepen gaan vervullen.

Meer in deze categorie

De voordelen van standaardisatie van werkprocessen

Als je als organisatie doorlopende kwaliteit wil bieden is het belangrijk dat je werkprocessen gaat standaardiseren. Het staan echter niet bij ieder bedrijf hoog in de agenda. Dit is ontzettend jammer, want het is een belangrijke sleutel tot succes! Nu is het wel belangrijk dat we weten wat standaardisatie is. In het kort is het dat je een norm oplegt voor interne en externe processen van het bedrijf. Dit wordt dan gehanteerd bij bijvoorbeeld het ontwerpen, testen of inrichten van een bepaald werk- of productieproces. Standaardisatie zorgt voor duidelijkheid Binnen bedrijven kom je vaak in aanraking met complexe processen. Met behulp van standaardisatie geef je een duidelijke instructie waarmee je verschillende soorten werkprocessen tot in detail kunt inrichten. Je krijgt […]

Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Nederland kent een aantal feestdagen. Niet elk bedrijf kent dezelfde regels, ook als het aankomt op feestdagen. Zo kan bij het personeel bij het ene bedrijf vrij zijn, maar zal het personeel van het ander bedrijf gewoon moeten werken. Wettelijk afspraak Volgens de wet heeft niet iedereen officieel recht op een vrije dag op een van de wettelijke feestdagen. In de CAO of arbeidsovereenkomst staat of een werknemer vrij is op een van deze feestdagen. Het kan dus zijn dat de een op Koningsdag vrij heeft en personeel van het ander bedrijf op de werkvloer wordt verwacht, terwijl Koningsdag juist de dag is waar de vlag aan de vlaggenmast gehangen kan worden. In totaal kent Nederland 11 wettelijke feestdagen. De […]

Alles over latex lingerie

Latex lingerie wordt onder velen gezien als zeer sexy lingerie. Latex is een prachtig, uniek materiaal dat verleidelijkheid, kracht en vrouwelijkheid uitstraalt. Het dragen van een latex lingerie-setje kan je dan ook een echte powerboost geven tijdens een romantische of spannende avond of date. Maar latex lingerie is niet altijd even handig. In deze blog vertellen we je een aantal dingen die je moet weten over latex lingerie. Het aantrekken van latex lingerie Het aantrekken van latex kleding, dus ook het aantrekken van latex lingerie, is niet altijd even gemakkelijk. Het materiaal blijft namelijk makkelijk aan je huid kleven. Dus wil je bijvoorbeeld lange kousen van latex onder je latex lingerie setje aantrekken? Dan raden we je aan om de […]

Zo krijg je bloed uit je kleding

Of je kinderen nou houden van buitenspelen, je een chronische bloedneus hebt of gewoon super onhandig bent. Bloed in je kleding is iets wat we allemaal wel eens tegenkomen. Het is extra frustrerend als je nét een nieuwe pure white hoodie gekocht hebt en er meteen een bloedvlek in zit. Wellicht heb je zo een belangrijke eerste date en komt er bloed op je outfit. In de onderstaande blog laten we je zien hoe je bloed uit je kleding krijgt. Niet treuzelen en pak koud water Wanneer je te lang wacht met bloed uit kleding te halen dan is het al te laat. Anders gaat de bloedvlek in de kleding trekken en krijg je een fenomeen genaamd ‘indroging’. Probeer zo […]

© Copyright Wynpust 2022
hello world!