06/09/2022
//

Top 5 mannelijke beroepen

In Nederland zijn er veel beroepen te vinden. Ondanks dat er steeds meer gelijkheid komt tussen de rechten van de vrouw en man, blijven er toch beroepen waar de man in de meerderheid is. Vaker iss te zien, dat de jeugd een invloed heeft gehad op het beroep. In deze blog zijn de mannelijkste beroepen te vinden.

It-medewerker

Bij de IT-afdelingen is een duidelijk verschil te zien tussen de mannen en vrouwen. De reden hiervoor is, dat vrouwen minder geïnteresseerd zijn in deze branche. Bij de mannen begint het al op jonge leeftijd met gamen. Hierdoor hebben de mannen op jonge leeftijd al vaker een technische voorsprong op de vrouwen. De vrouwen zijn vaker op deze leeftijd nog geïnteresseerd in andere onderwerpen.

Stukadoor

Stukadoor is een beroep wat steeds schaarser wordt. Steeds minder mensen gaan dit beroep vervullen. Ondanks het een steeds schaarser beroep wordt, blijft een stukadoor wel van belang. Een stukadoor is een expert op het gebied van stuc-, plak- en pleisterwerk. Deze vakmensen zorgen er voor dat je muren helemaal glad worden. Voor dit beroep zijn een aantal kwaliteiten van belang zijn. die kwaliteiten zijn spierkracht en ruimtelijk inzicht.

Automekanieker

Dit beroep was vroeger een echt mannenberoep. De mannen groeide op jonge leeftijd op met auto’s en de vrouwen met de Barbiepoppen. De laatste jaren is dit duidelijke verschil afgenomen. Nu zijn er meer jongens die met Barbiepoppen spelen en meer vrouwen die met mini-auto’s races. Ondanks de opkomst van de vrouwelijke mekanieker, is de man wel nog in de meerderheid in dit vakgebied.  

Gerelateerd nieuws  Feestdagen verlof: dit zijn de regels

Barbier

Kappers zijn er veel te vinden. Het is een beroep wat veel door mannen en vrouwen wordt vervuld. Toch is barbier een meer mannelijker beroep. Een barbier is iemand die niet alleen het kapsel, maar ook de baard verzorgd. Ondanks dat er geen mannelijk label aan het beroep barbier hangt, zijn er niet veel vrouwelijke barbiers te vinden.

Vrachtwagenchauffeur

De meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs is van het mannelijke geslacht. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het eenmaal leuker vinden dan de vrouw om urenlang in de auto te zitten. Daarnaast heb je voor dit beroep ook flinke spierballen nodig. In de vrachtwagens zit vaker een zware lading, waarbij je ook dient te assisteren tijdens het laden en lossen. Het is belangrijk bij het dat er ook een digitale checklijst aanwezig is voor de vracht. Via deze lijst kan er gecontroleerd worden op de inhoud van de vracht. Door de inhoud van de vracht te controleren, kunnen er discussies worden voorkomen.

Deze bovenstaande beroepen worden momenteel het meest vervuld door de man. Er is wel te zien dat er een toename is van de vrouwen die deze beroepen gaan vervullen.

Meer in deze categorie

Alles wat je moet weten over sneakers

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn populair onder jong en oud. Of je nu sportief of casual gekleed gaat, ze passen bij elke outfit. Ze bieden comfort en stijl in één. De welbekende scheon is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen uit sportieve modellen of juist trendy designs. Je bent vast benieuwd hoe deze schoenen zo populair zijn geworden. Het is interessant om te ontdekken hoe sneakers door de jaren heen zijn geëvolueerd. In deze blog duiken we in de wereld van sneakers. We geven je tips en informatie om je kennis over de populaire schoensoort te vergroten. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze veelzijdige schoenen. […]

Boho thema feest: dit mag niet ontbreken

Een boho feest is de perfecte manier om een ontspannen, creatieve en stijlvolle sfeer te creëren voor jou en je gasten. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een zomerse bijeenkomst plant, een boho feest zal zeker indruk maken. Daarom hebben wij een complete gids voor je opgesteld om het perfecte boho thema feest te organiseren. Pampas gras Iets wat niet weg te denken is tijdens een boho feest is pampas gras. Je kunt het gebruiken ter decoratie op de muur, maar ook op een tafel of op de taart. Ook wordt het vaak gebruikt bij een welkomstbord bij de entree. Het staat speels en chique tegelijkertijd. Lantaarns en kaarsen Voeg een warme en uitnodigende gloed toe met lantaarns, […]

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!