21/11/2022
//

Achtertuin: Kleine tuin ideeën

serre eindhoven

Helaas kunnen we niet allemaal een grote tuin hebben, maar een kleine achtertuin kan toch een grote impact hebben. Terwijl sommige huiseigenaren misschien een mega tuin hebben om mee te spelen, hebben de meeste mensen in Nederland een vrij beperkt gebied om mee te werken. Uitzoeken wat je met een kleine achtertuin kunt doen kan een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg ideeën om je ruimte te maximaliseren en een perfecte oase van rust te creëren.

Kies multifunctioneel

Met multifunctionele meubels kun je elke centimeter van je kleine tuin optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een L vormige bank met tuinkrukjes die kunnen dienen als tafeltjes én zitjes.

Planten in potten met een kleurenschema

Voor kleine tuintjes, balkons en stedelijke tussenruimtes is het graven van borders en bedden misschien niet praktisch. Overweeg in plaats daarvan ideeën voor tuinieren in bakken.

Door ze te groeperen kun je een tapijt van jouw favoriete bloemen creëren, gecompenseerd door prachtige plantenbakken. Overweeg een kleurenschema aan te houden om het geheel een geheel te laten vormen.

serre eindhoven

Het zit hem in de details

Een intrigerend architectonisch detail, zoals een hekwerk, prieel of standbeeld, kan de aandacht afleiden van de kleine maat van de tuin. Plaats de structuur aan het einde van het terrein of bij de ingang om een centraal punt te creëren dat de aandacht trekt. Zorg voor extra aandacht met buitenverlichting of kleurrijke plantenbakken voor een nog meer opvallende structuur.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

Neem een serre om het hele jaar van je tuin te genieten

Een serre is een geweldige manier om in Nederland het hele jaar van je tuin te kunnen genieten. Als je bijvoorbeeld in de kleine huizen in Eindhoven woont is een serre in Eindhoven ideaal. Je kunt heerlijk genieten van de zon, zelfs tijdens koude dagen. Is het te warm? Dan zet je gewoon de deuren open of ga je naar buiten.

Gebruik je kleine optimaal door een moestuin aan te leggen

Tuinieren heeft misschien alles te maken met grond, maar dat betekent niet dat je er veel grond voor nodig hebt. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke ideeën te vinden om kleine tuinen, balkons en zelfs keukenvensterbanken om te toveren in een moestuintje.

Tip: Denk aan het uitzicht

Heb je een tuin om het raam? Zorg er dan voor dat je tuin een extensie is van je woonruimte óf een oase is voor het zicht. Je wilt geen rommelige tuin zien vanuit je achterruit, neem dan wat hoge beplanting. Wil je juist de gehele tuin kunnen aanschouwen? Neem dan lage beplanting voor en hogere achteraan.

Meer in deze categorie

Tips om de kinderkamer in te richten

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Ga je een nieuwe babykamer inrichten of de slaapkamer van je groeiende kind een make-over geven? Er zijn genoeg manieren om een gezellige en functionele ruimte te creëren waarin je kind zich prettig voelt. In deze blog geven we jou enkele handige tips om de perfecte kinderkamer te ontwerpen. Kies een thema Een thema kan de leidraad vormen voor de inrichting van de kinderkamer. Denk aan sprookjes, dieren, ruimtevaart of een favoriete tekenfilm. Het thema kan als inspiratie dienen voor kleuren, meubels en decoraties. Zorg ervoor dat het thema leeftijdsgeschikt is en gemakkelijk aan te passen is naarmate je kind ouder wordt. Een vintage interieur zal voor kinderen […]

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

Wat betekent de Opiumwet?

De Opiumwet is een cruciale wetgeving in Nederland die de regulering van verdovende middelen en psychotrope stoffen beheert. Deze wet is van groot belang, omdat ze de basis vormt voor het beheer van drugs en de handhaving van drugswetten in het land. In deze blog gaan we dieper in op de Opiumwet, wat deze wet inhoudt, hoe deze is gestructureerd en waarom ze zo belangrijk is voor de Nederlandse samenleving. De oorsprong van de Opiumwet De geschiedenis van de Opiumwet gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. In 1912 werd de eerste Opiumwet ingevoerd, gericht op het reguleren van opium, morfine en cocaïne. Later, in 1928, volgde een herziening van de wet om ook cannabis te omvatten. Deze […]

De trends voor interieurdesign in 2024

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken naar de trends die op kunnen komen door heen jaar 2024 heen. Of je nu van plan bent om je huis op te frissen, een nieuw project te starten of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er in de wereld van interieurdesign gaande is. Wij gaan voor jou de opkomende trends uitlichten, zodat jij voorbereid bent op het nieuwe jaar. Biophilic design Een van de meest opvallende trends in het interieurdesign voor 2024 is de voortdurende opkomst van biophilic design. Deze benadering streeft ernaar om de natuur naar binnen te brengen door middel van gebruik te maken van natuurlijke materialen, veel planten en organische vormen. […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!