21/11/2022
//

Achtertuin: Kleine tuin ideeën

serre eindhoven

Helaas kunnen we niet allemaal een grote tuin hebben, maar een kleine achtertuin kan toch een grote impact hebben. Terwijl sommige huiseigenaren misschien een mega tuin hebben om mee te spelen, hebben de meeste mensen in Nederland een vrij beperkt gebied om mee te werken. Uitzoeken wat je met een kleine achtertuin kunt doen kan een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg ideeën om je ruimte te maximaliseren en een perfecte oase van rust te creëren.

Kies multifunctioneel

Met multifunctionele meubels kun je elke centimeter van je kleine tuin optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een L vormige bank met tuinkrukjes die kunnen dienen als tafeltjes én zitjes.

Planten in potten met een kleurenschema

Voor kleine tuintjes, balkons en stedelijke tussenruimtes is het graven van borders en bedden misschien niet praktisch. Overweeg in plaats daarvan ideeën voor tuinieren in bakken.

Door ze te groeperen kun je een tapijt van jouw favoriete bloemen creëren, gecompenseerd door prachtige plantenbakken. Overweeg een kleurenschema aan te houden om het geheel een geheel te laten vormen.

serre eindhoven

Het zit hem in de details

Een intrigerend architectonisch detail, zoals een hekwerk, prieel of standbeeld, kan de aandacht afleiden van de kleine maat van de tuin. Plaats de structuur aan het einde van het terrein of bij de ingang om een centraal punt te creëren dat de aandacht trekt. Zorg voor extra aandacht met buitenverlichting of kleurrijke plantenbakken voor een nog meer opvallende structuur.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

Neem een serre om het hele jaar van je tuin te genieten

Een serre is een geweldige manier om in Nederland het hele jaar van je tuin te kunnen genieten. Als je bijvoorbeeld in de kleine huizen in Eindhoven woont is een serre in Eindhoven ideaal. Je kunt heerlijk genieten van de zon, zelfs tijdens koude dagen. Is het te warm? Dan zet je gewoon de deuren open of ga je naar buiten.

Gebruik je kleine optimaal door een moestuin aan te leggen

Tuinieren heeft misschien alles te maken met grond, maar dat betekent niet dat je er veel grond voor nodig hebt. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke ideeën te vinden om kleine tuinen, balkons en zelfs keukenvensterbanken om te toveren in een moestuintje.

Tip: Denk aan het uitzicht

Heb je een tuin om het raam? Zorg er dan voor dat je tuin een extensie is van je woonruimte óf een oase is voor het zicht. Je wilt geen rommelige tuin zien vanuit je achterruit, neem dan wat hoge beplanting. Wil je juist de gehele tuin kunnen aanschouwen? Neem dan lage beplanting voor en hogere achteraan.

Meer in deze categorie

Zo ga je met een gerust hart op vakantie

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar er komt vaak ook veel onnodige stress bij kijken. Heb jij een vakantie gepland en wil je ervoor zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan? Dan hebben wij hier een aantal tips die je kunnen helpen om stressvrij te kunnen vertrekken, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Een goede voorbereiding Door je goed voor te bereiden, kan je al veel onnodige stress voorkomen. Maak voor dat je op vakantie gaat een lijstje van spullen en documenten die je mee moet nemen. Zorg er ook voor dat je op tijd begint met inpakken. Zo kun je je lijstje af gaan om te checken of je alle belangrijke spullen […]

3 tips om de boekhouding bij te houden

Of je nu pas bent begonnen met je bedrijf of al langer zelf bezig bent met de boekhouding, het is een terugkomende taak die moet en zal gebeuren. Tenminste, zolang je besluit je administratie niet uit te besteden aan boekhouders in Limburg bijvoorbeeld.  Zodoende kan je soms vast wel wat tips gebruiken om de boekhouding zo vlot mogelijk te laten verlopen. In deze blog hebben wij 3 tips voor ondernemers voor een perfect beheer van de boekhouding. Behoud je overzicht Een goed begin is het halve werk: zorg dat je werk- en privékosten gescheiden houdt. Voorkom dat jouw privézaken worden betrokken bij een controle door een zakelijke rekening te openen. Ook hoef je jouw privéadministratie slechts vijf jaar te bewaren, […]

De beste eiwitrijke voeding voor ouderen

Eiwitten zijn een van de belangrijkste bouwstoffen voor je botten, spieren en andere weefsels. Ouderen verliezen uiteindelijk hun kracht, spier en botmassa. Door te sporten en goede voeding kunnen ouderen ervoor zorgen dat dit onderhouden wordt. Eiwitten zijn dus echt super belangrijk voor ouderen om te eten. In deze blog lees je meer over de beste eiwitrijke voeding voor ouderen! Functie van eiwitten Eiwitten zijn nodig voor de aanmaak van weefsel, enzymen en hormonen. Eiwitten bestaan uit aminozuren, in totaal zijn dit er 26, waarvan 9 je lichaam zelf niet kan aanmaken. Deze 9 moet je dus via voeding binnenkrijgen en die worden essentiële aminozuren genoemd. Je hebt dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees en zuivel […]

Investeren in vastgoed: hier moet je op letten

Investeren in vastgoed kan een slimme zet voor wie op zoek is naar een stabiele bron van inkomsten of voor de groei van het vermogen. Er zijn wel een tal van factoren waar je rekening mee moet houden bij het investeren in vastgoed, denk aan de locatie van het pand tot aan de financiering ervan. In deze blog een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij het investeren in vastgoed. Het belang van de locatie Het is heel belangrijk een goede locatie te zoeken voor je vastgoedinvestering, het kan namelijk een enorme invloed hebben op de waarde van je investering. Stel je voor je overweegt een huis te kopen in Zuid-Limburg, dan is verstandig om rekening te houden met […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!