21/11/2022
//

Achtertuin: Kleine tuin ideeën

serre eindhoven

Helaas kunnen we niet allemaal een grote tuin hebben, maar een kleine achtertuin kan toch een grote impact hebben. Terwijl sommige huiseigenaren misschien een mega tuin hebben om mee te spelen, hebben de meeste mensen in Nederland een vrij beperkt gebied om mee te werken. Uitzoeken wat je met een kleine achtertuin kunt doen kan een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg ideeën om je ruimte te maximaliseren en een perfecte oase van rust te creëren.

Kies multifunctioneel

Met multifunctionele meubels kun je elke centimeter van je kleine tuin optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een L vormige bank met tuinkrukjes die kunnen dienen als tafeltjes én zitjes.

Planten in potten met een kleurenschema

Voor kleine tuintjes, balkons en stedelijke tussenruimtes is het graven van borders en bedden misschien niet praktisch. Overweeg in plaats daarvan ideeën voor tuinieren in bakken.

Door ze te groeperen kun je een tapijt van jouw favoriete bloemen creëren, gecompenseerd door prachtige plantenbakken. Overweeg een kleurenschema aan te houden om het geheel een geheel te laten vormen.

serre eindhoven

Het zit hem in de details

Een intrigerend architectonisch detail, zoals een hekwerk, prieel of standbeeld, kan de aandacht afleiden van de kleine maat van de tuin. Plaats de structuur aan het einde van het terrein of bij de ingang om een centraal punt te creëren dat de aandacht trekt. Zorg voor extra aandacht met buitenverlichting of kleurrijke plantenbakken voor een nog meer opvallende structuur.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

Neem een serre om het hele jaar van je tuin te genieten

Een serre is een geweldige manier om in Nederland het hele jaar van je tuin te kunnen genieten. Als je bijvoorbeeld in de kleine huizen in Eindhoven woont is een serre in Eindhoven ideaal. Je kunt heerlijk genieten van de zon, zelfs tijdens koude dagen. Is het te warm? Dan zet je gewoon de deuren open of ga je naar buiten.

Gebruik je kleine optimaal door een moestuin aan te leggen

Tuinieren heeft misschien alles te maken met grond, maar dat betekent niet dat je er veel grond voor nodig hebt. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke ideeën te vinden om kleine tuinen, balkons en zelfs keukenvensterbanken om te toveren in een moestuintje.

Tip: Denk aan het uitzicht

Heb je een tuin om het raam? Zorg er dan voor dat je tuin een extensie is van je woonruimte óf een oase is voor het zicht. Je wilt geen rommelige tuin zien vanuit je achterruit, neem dan wat hoge beplanting. Wil je juist de gehele tuin kunnen aanschouwen? Neem dan lage beplanting voor en hogere achteraan.

Meer in deze categorie

Waarom jij zou moeten investeren in een airco

Het is geen geheim dat het klimaat aan het veranderen is en dat de zomers steeds heter worden. In Nederland hebben we de laatste jaren regelmatig te maken gehad met hittegolven en het lijkt erop dat deze trend zich voortzet. Als je nog steeds twijfelt over de aanschaf van een airconditioner, dan is het hoog tijd om de voordelen ervan te overwegen. In deze blog zullen we bespreken waarom jij zou moeten investeren in een airco in Zuid Limburg en hoe dit apparaat je leven comfortabeler en gezonder kan maken. Comfort in extreme hitte Een van de meest voor de hand liggende redenen om te investeren in een airco is voor de comfort tijdens de hete zomermaanden. Als de temperatuur […]

Betrokken bij een ongeval? Dit moet je weten!

Een ongeval kan ons allemaal overkomen, of we nu achter het stuur zitten of gewoon op de verkeerde plaats en het verkeerde moment zijn. Het is een schrikbeeld dat we liever vermijden, maar soms is het onvermijdelijk. In deze blog wil ik met je delen wat je moet doen als je betrokken bent bij een ongeval. We zullen specifiek ingaan op wat te doen bij een verkeersongeval en hoe je als getuige een schade kunt melden. Het is belangrijk om voorbereid te zijn, zodat je weet hoe je moet handelen als de situatie zich voordoet. Wat te doen bij een verkeersongeval Verkeersongevallen zijn helaas een veelvoorkomende realiteit op onze wegen. Of je nu zelf de bestuurder bent of het slachtoffer […]

7 redenen waarom een hond je gelukkig kan maken

Honden, de trouwe metgezellen van de mens, zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van onze samenleving. Ze bieden niet alleen gezelschap, maar hebben ook bewezen ons gelukkiger te maken. In deze blog zullen we daarom 7 redenen behandelen waarom een hond je gelukkig kan maken. Alleen zijn is over Honden staan bekend om hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Ze begroeten je altijd met opwinding en genegenheid, ongeacht hoe je dag is geweest. Deze constante bron van liefde kan je stemming aanzienlijk verbeteren. Daarnaast staan honden bekend om hun komische capriolen en eigenzinnige gedragingen. Ze kunnen je dag opvrolijken met hun speelsheid en grappige acties. Een hond in huis hebben kan als laatste een gevoel van veiligheid en bescherming bieden. Het […]

Zo zorg je voor meer aantrekkingskracht in je relatie

Hoe kort of lang je relatie ook mag zijn, soms kan het voorkomen dat niet alles meer even vers is als het ooit was. Dit kan aan een tal van redenen liggen die we niet voor je gaan invullen, want elke relatie is natuurlijk anders. Deze blog is gemikt op één specifiek probleem die voor kan komen binnen relaties, namelijk: aantrekkingskracht. Er komt een punt dat je niet meer in de honeymoon-fase zit, wanneer dit gebeurd dan is het normaal dat de aantrekkingskracht daalt. Dit betekent zeer zeker niet dat je niet van elkaar houdt, maar het kan alsnog tot problemen leiden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om er voor te zorgen dat je weer meer aantrekkingskracht krijgt in […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!