31/01/2023
//

Alles wat je moet regelen bij een verhuizing

Verhuizen

Ben jij binnenkort van plan om te verhuizen? Dan moet je met een hoop dingen rekening houden. Voor veel mensen is verhuizen erg stressvol, omdat er aan zoveel dingen tegelijk gedacht moet worden. Er komt een hoop op je af en je wilt natuurlijk niks vergeten. Daarom hebben wij voor jou een checklist, om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Voorbereiden op de verhuizing

Terwijl er in de nieuwe woning al flink wordt geklust, moet er nog een hoop voorbereid worden voor de verhuizing. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je niks vergeet.

Bepaal allereerst of je zelf gaat verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt. Bij een verhuizing in Brunssum is het makkelijk om een deel van het werk uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Zo heb jij zelf al een stuk minder werk.

Plan vervolgens een verhuisdag in. Kies een datum wanneer je wil verhuizen. Vraag deze dag vrij op het werk, zodat je kunt helpen tijdens het verhuizen. Regel eventueel familie die jou die dag kunnen komen helpen met verhuizen.

Het verhuizen kan beginnen

Na enige tijd naar deze dag te hebben uitgekeken, is het dan eindelijk zo ver. Op de verhuisdag zelf worden de laatste spulletjes ingepakt om mee te nemen. Eventueel worden meubels gedemonteerd die mee moeten. Zo kunnen deze eenvoudiger meegenomen worden naar de nieuwe woning.

Gerelateerd nieuws  Floriade 2022, uitjestip voor het nieuwe jaar

Wil je de verhuizing zelf regelen, dan moet je voor deze dag een verhuiswagen en/of verhuislift ophalen. Vervolgens kun je aan de slag met verhuizen. Verdeel de taken onder familie, vrienden of kennissen die mee komen helpen met verhuizen. Zo verloopt de verhuizing op een vlotte manier. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk vertrekken naar je nieuwe woning.

Intrekken in de nieuwe woning

Het leuke moment van de verhuizing is aangebroken: het uitpakken van de verhuisdozen en het inrichten van je nieuwe woning. Toch zijn er nog enkele dingen die je moet regelen, voor je daadwerkelijk in het nieuwe huis kunt gaan wonen.

Lever de sleutels van je oude woning in en meld je aan bij je nieuwe gemeente. Tot slot stuur je de familie, vrienden of kennissen een bedankje voor het helpen met de verhuizing. Hierna kun je eindelijk gaan genieten van je nieuwe woning.

Lees ook: Wat betekent het als de rentes stijgen en kleine tuin ideeën.

Meer in deze categorie

Zo ga je met een gerust hart op vakantie

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar er komt vaak ook veel onnodige stress bij kijken. Heb jij een vakantie gepland en wil je ervoor zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan? Dan hebben wij hier een aantal tips die je kunnen helpen om stressvrij te kunnen vertrekken, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Een goede voorbereiding Door je goed voor te bereiden, kan je al veel onnodige stress voorkomen. Maak voor dat je op vakantie gaat een lijstje van spullen en documenten die je mee moet nemen. Zorg er ook voor dat je op tijd begint met inpakken. Zo kun je je lijstje af gaan om te checken of je alle belangrijke spullen […]

3 tips om de boekhouding bij te houden

Of je nu pas bent begonnen met je bedrijf of al langer zelf bezig bent met de boekhouding, het is een terugkomende taak die moet en zal gebeuren. Tenminste, zolang je besluit je administratie niet uit te besteden aan boekhouders in Limburg bijvoorbeeld.  Zodoende kan je soms vast wel wat tips gebruiken om de boekhouding zo vlot mogelijk te laten verlopen. In deze blog hebben wij 3 tips voor ondernemers voor een perfect beheer van de boekhouding. Behoud je overzicht Een goed begin is het halve werk: zorg dat je werk- en privékosten gescheiden houdt. Voorkom dat jouw privézaken worden betrokken bij een controle door een zakelijke rekening te openen. Ook hoef je jouw privéadministratie slechts vijf jaar te bewaren, […]

Investeren in vastgoed: hier moet je op letten

Investeren in vastgoed kan een slimme zet voor wie op zoek is naar een stabiele bron van inkomsten of voor de groei van het vermogen. Er zijn wel een tal van factoren waar je rekening mee moet houden bij het investeren in vastgoed, denk aan de locatie van het pand tot aan de financiering ervan. In deze blog een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij het investeren in vastgoed. Het belang van de locatie Het is heel belangrijk een goede locatie te zoeken voor je vastgoedinvestering, het kan namelijk een enorme invloed hebben op de waarde van je investering. Stel je voor je overweegt een huis te kopen in Zuid-Limburg, dan is verstandig om rekening te houden met […]

Sprookjesachtig wonen in het buitenland

Het idee van sprookjesachtig wonen in het buitenland roept beelden op van pittoreske huisjes op in afgelegen gebieden, omringd door een prachtig landschap met rustgevende geluiden van de natuur. Het is een droom die heel veel mensen koesteren. Wilt je deze droom werkelijkheid maken, dan geven we je in deze blog een paar tips! Locatie Een van de eerste eisen als je sprookjesachtig wilt wonen is natuurlijk een prachtige omgeving. In Nederland zijn genoeg mooie gebieden waar dit kan, maar als je echt sprookjesachtig wilt leven, dan is een mooi pand in het buitenland perfect. Denk aan landen die bekend staan om hun prachtige natuur zoals, Duitsland, Oostenrijk, België in de Ardennen en Scandinavië.    In Duitsland heb je talloze […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!