17/10/2022
//

Een marketing strategie voor je bedrijf bepalen

kosten pr bureau

Wanneer jij succesvol wilt worden in wat je doet is het belangrijk om een sterke marketingstrategie te hebben. Veel bedrijven doen over het algemeen gewoon maar iets, omdat de concurrent het bijvoorbeeld ook doet. Ze gebruiken Facebook of kijken wat de kosten zijn van een pr bureau. Vroeger verkocht een goed product zichzelf, maar tegenwoordig heb je echt een goed plan nodig. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je kunt beginnen met de marketingstrategie.

1.      Stel concrete doelstellingen op

Wanneer je een goede strategie op wilt zetten moet je beginnen met het opstellen van doelstellingen. Voordat je kiest welke marketingmiddelen je wilt gaan gebruiken, moet je eerste voor ogen hebben wat je wilt bereiken. `

Wanneer jij meer conversies wilt realiseren zoals verkopen, inschrijvingen en nieuwsbrief inschrijvingen moet je andere middelen gebruiken dan dat je je naamsbekendheid wilt vergroten. Splits je doelstellingen op in de volgende zaken:

 • Marketingdoelstellingen
 • Salesdoelstellingen
 • Bedrijfsdoelstellingen

En maak deze doelstellingen dan ook SMART

2.      Bepaal wie je doelgroep is

Als ondernemer wil je proberen om altijd vanuit de klant te denken en hun gedrag te begrijpen. Je zou kunnen starten met het opschrijven van alle doelgroepen die behoefte hebben aan je product of dienst. Vervolgens kun je de doelgroepen specificeren op de volgende kenmerken:

 • Geografische kenmerken: Waar bevindt je doelgroep zich? Waar werken, wonen en consumeren ze? Denk hierbij aan fysieke plekken zoals landen, steden en dorpen.
 • Demografische kenmerken: Probeer hierbij te denken aan de leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, geloof, gezinsgrootte, levensfase etc.
 • Sociaaleconomische kenmerken: Hierbij gaat het over het opleidingsniveau van je doelgroep, inkopen, de sociale klasse en het beroep dat ze uitoefenen.
 • Levenscyclus: In welk stadium begeeft je doelgroep zich in het leven? Hebben ze kinderen? Zijn ze getrouwd of zijn ze vrijgezel? Enz.
Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

3.      Breng je concurrenten in kaart

In een ideale wereld zou je de enige zijn in jouw branche, maar dit ben je vast en zeker niet. Je concurrentie ligt altijd op de loer om marktaandeel te winnen. Probeer je concurrentie daarom altijd in de gaten te houden, want je kunt hierdoor beter anticiperen op hun acties en daarnaast kun je je daardoor onderscheiden.

Breng je concurrentie daarom ook in kaart. Maak een lijst van je indirecte en directe concurrenten. Stel jezelf per concurrent de volgende vragen:

 • Hoe onderscheiden ze zich?
 • Wat zijn hun USP’s?
 • Wat zijn hun prijzen?
 • Welke kwaliteiten leveren zij?
 • Hoe profileren ze zich? (reclame en communicatie)
 • Wat zijn hun sterke- en zwakke punten
 • Op welke doelgroepen leggen zij de nadruk

Dit waren ze dan. Drie tips waardoor jij een goede marketingstrategie kan bepalen. Pak pen en papier erbij en schrijf alles eens uit en ik weet zeker dat jij een beter inzicht krijgt in je doelgroep en weet welke marketing strategie je moet gebruiken.

Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan het volgende artikel over zonnepanelen.

Meer in deze categorie

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping?

Een prieel en een overkapping lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beide zijn ze constructies in de tuin die je beschutting bieden tegen de zon en regen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In deze tekst leggen we uit wat die verschillen zijn, zodat je kunt bepalen wat voor jouw tuin de beste keuze is. Wat is het verschil tussen een prieel en een overkapping? Kies je voor een prieel of een overkapping? Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je de verschillen goed weet. Hieronder leggen we alles uit over het verschil tussen een prieel en een overkapping! De vorm en functie zijn verschillend bij een prieel en overkapping Een prieel is […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!