17/10/2022
//

Een marketing strategie voor je bedrijf bepalen

kosten pr bureau

Wanneer jij succesvol wilt worden in wat je doet is het belangrijk om een sterke marketingstrategie te hebben. Veel bedrijven doen over het algemeen gewoon maar iets, omdat de concurrent het bijvoorbeeld ook doet. Ze gebruiken Facebook of kijken wat de kosten zijn van een pr bureau. Vroeger verkocht een goed product zichzelf, maar tegenwoordig heb je echt een goed plan nodig. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je kunt beginnen met de marketingstrategie.

1.      Stel concrete doelstellingen op

Wanneer je een goede strategie op wilt zetten moet je beginnen met het opstellen van doelstellingen. Voordat je kiest welke marketingmiddelen je wilt gaan gebruiken, moet je eerste voor ogen hebben wat je wilt bereiken. `

Wanneer jij meer conversies wilt realiseren zoals verkopen, inschrijvingen en nieuwsbrief inschrijvingen moet je andere middelen gebruiken dan dat je je naamsbekendheid wilt vergroten. Splits je doelstellingen op in de volgende zaken:

 • Marketingdoelstellingen
 • Salesdoelstellingen
 • Bedrijfsdoelstellingen

En maak deze doelstellingen dan ook SMART

2.      Bepaal wie je doelgroep is

Als ondernemer wil je proberen om altijd vanuit de klant te denken en hun gedrag te begrijpen. Je zou kunnen starten met het opschrijven van alle doelgroepen die behoefte hebben aan je product of dienst. Vervolgens kun je de doelgroepen specificeren op de volgende kenmerken:

 • Geografische kenmerken: Waar bevindt je doelgroep zich? Waar werken, wonen en consumeren ze? Denk hierbij aan fysieke plekken zoals landen, steden en dorpen.
 • Demografische kenmerken: Probeer hierbij te denken aan de leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, geloof, gezinsgrootte, levensfase etc.
 • Sociaaleconomische kenmerken: Hierbij gaat het over het opleidingsniveau van je doelgroep, inkopen, de sociale klasse en het beroep dat ze uitoefenen.
 • Levenscyclus: In welk stadium begeeft je doelgroep zich in het leven? Hebben ze kinderen? Zijn ze getrouwd of zijn ze vrijgezel? Enz.
Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

3.      Breng je concurrenten in kaart

In een ideale wereld zou je de enige zijn in jouw branche, maar dit ben je vast en zeker niet. Je concurrentie ligt altijd op de loer om marktaandeel te winnen. Probeer je concurrentie daarom altijd in de gaten te houden, want je kunt hierdoor beter anticiperen op hun acties en daarnaast kun je je daardoor onderscheiden.

Breng je concurrentie daarom ook in kaart. Maak een lijst van je indirecte en directe concurrenten. Stel jezelf per concurrent de volgende vragen:

 • Hoe onderscheiden ze zich?
 • Wat zijn hun USP’s?
 • Wat zijn hun prijzen?
 • Welke kwaliteiten leveren zij?
 • Hoe profileren ze zich? (reclame en communicatie)
 • Wat zijn hun sterke- en zwakke punten
 • Op welke doelgroepen leggen zij de nadruk

Dit waren ze dan. Drie tips waardoor jij een goede marketingstrategie kan bepalen. Pak pen en papier erbij en schrijf alles eens uit en ik weet zeker dat jij een beter inzicht krijgt in je doelgroep en weet welke marketing strategie je moet gebruiken.

Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan het volgende artikel over zonnepanelen.

Meer in deze categorie

Wat betekent het als de rentes stijgen?

Rente is de vergoeding voor het tijdelijke uitlenen van geld. Rente ontvang je bij de bank, op jouw spaargeld. Ook betaal je rente op leningen. Het kan zijn dat de rente stijgt? Wat gebeurd en dan precies als de rente stijgen? Is dit voordelig of werkt dit juist in het nadeel? In deze blog lees je wat het betekent als de rentes stijgen! Stijging van de rente op het krediet Krediet houdt in dat er nog een openstaande rekening is. Je zult dit bedrag eerst moeten aflossen. Het kan zijn dat er rente wordt berekend over krediet. Dit houdt in, dat je op het openstaande bedrag een percentage komt, die je extra dient te betalen. Als het rentepercentage op het […]

Achtertuin: Kleine tuin ideeën

Helaas kunnen we niet allemaal een grote tuin hebben, maar een kleine achtertuin kan toch een grote impact hebben. Terwijl sommige huiseigenaren misschien een mega tuin hebben om mee te spelen, hebben de meeste mensen in Nederland een vrij beperkt gebied om mee te werken. Uitzoeken wat je met een kleine achtertuin kunt doen kan een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg ideeën om je ruimte te maximaliseren en een perfecte oase van rust te creëren. Kies multifunctioneel Met multifunctionele meubels kun je elke centimeter van je kleine tuin optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een L vormige bank met tuinkrukjes die kunnen dienen als tafeltjes én zitjes. Planten in potten met een kleurenschema Voor kleine tuintjes, balkons en stedelijke tussenruimtes […]

3 tips voor een klimaatneutraal terras

Klimaatneutraal betekent dat een proces niet bijdraagt aan de klimaatverandering. In andere woorden betekent dat het proces geen broeikasgassen uitstoot of dat de uitstoot wordt gecompenseerd. Het voordeel van een klimaatneutraal terras is dat je deelneemt aan de bescherming van de klimaat. In deze blog lees je drie tips die jou vertellen hoe jij kan zorgen voor een klimaatneutraal terras! Gebruik van planten en bloemen Het is belangrijk om op het terras genoeg gebruik te maken van planten en bloemen. Met een groen terras zorg je voor vele duurzame voordelen. Een groen terras stimuleert onder andere de biodiversiteit. Dit komt door een aantal redenen. Planten trekken dieren en insecten aan. Bovendien zijn planten en bloemen goed voor het CO2-gehalte in […]

Tips voor het opruimen van je huis

Zo nu en dan moet het gewoon gebeuren: je huis opruimen. Het is misschien niet het leukste klusje om te doen, zeker niet als je niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Met deze tips kun je sneller en efficiënter je huis opruimen. We hopen dat we het met deze tips een stukje makkelijker voor je kunnen maken en dat je, na het lezen van deze tips, een écht opgeruimd huis hebt. Dit is ook belangrijk voor het inrichten van je huis. Overzicht door geheugensteuntjes Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen aan het opruimen van je huis is het verstandig om eerst een overzicht te maken van wat je allemaal […]

© Copyright Wynpust 2022
hello world!