17/10/2022
//

Een marketing strategie voor je bedrijf bepalen

kosten pr bureau

Wanneer jij succesvol wilt worden in wat je doet is het belangrijk om een sterke marketingstrategie te hebben. Veel bedrijven doen over het algemeen gewoon maar iets, omdat de concurrent het bijvoorbeeld ook doet. Ze gebruiken Facebook of kijken wat de kosten zijn van een pr bureau. Vroeger verkocht een goed product zichzelf, maar tegenwoordig heb je echt een goed plan nodig. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je kunt beginnen met de marketingstrategie.

1.      Stel concrete doelstellingen op

Wanneer je een goede strategie op wilt zetten moet je beginnen met het opstellen van doelstellingen. Voordat je kiest welke marketingmiddelen je wilt gaan gebruiken, moet je eerste voor ogen hebben wat je wilt bereiken. `

Wanneer jij meer conversies wilt realiseren zoals verkopen, inschrijvingen en nieuwsbrief inschrijvingen moet je andere middelen gebruiken dan dat je je naamsbekendheid wilt vergroten. Splits je doelstellingen op in de volgende zaken:

 • Marketingdoelstellingen
 • Salesdoelstellingen
 • Bedrijfsdoelstellingen

En maak deze doelstellingen dan ook SMART

2.      Bepaal wie je doelgroep is

Als ondernemer wil je proberen om altijd vanuit de klant te denken en hun gedrag te begrijpen. Je zou kunnen starten met het opschrijven van alle doelgroepen die behoefte hebben aan je product of dienst. Vervolgens kun je de doelgroepen specificeren op de volgende kenmerken:

 • Geografische kenmerken: Waar bevindt je doelgroep zich? Waar werken, wonen en consumeren ze? Denk hierbij aan fysieke plekken zoals landen, steden en dorpen.
 • Demografische kenmerken: Probeer hierbij te denken aan de leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, geloof, gezinsgrootte, levensfase etc.
 • Sociaaleconomische kenmerken: Hierbij gaat het over het opleidingsniveau van je doelgroep, inkopen, de sociale klasse en het beroep dat ze uitoefenen.
 • Levenscyclus: In welk stadium begeeft je doelgroep zich in het leven? Hebben ze kinderen? Zijn ze getrouwd of zijn ze vrijgezel? Enz.
Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen op het dakkapel: zo doe je dat

3.      Breng je concurrenten in kaart

In een ideale wereld zou je de enige zijn in jouw branche, maar dit ben je vast en zeker niet. Je concurrentie ligt altijd op de loer om marktaandeel te winnen. Probeer je concurrentie daarom altijd in de gaten te houden, want je kunt hierdoor beter anticiperen op hun acties en daarnaast kun je je daardoor onderscheiden.

Breng je concurrentie daarom ook in kaart. Maak een lijst van je indirecte en directe concurrenten. Stel jezelf per concurrent de volgende vragen:

 • Hoe onderscheiden ze zich?
 • Wat zijn hun USP’s?
 • Wat zijn hun prijzen?
 • Welke kwaliteiten leveren zij?
 • Hoe profileren ze zich? (reclame en communicatie)
 • Wat zijn hun sterke- en zwakke punten
 • Op welke doelgroepen leggen zij de nadruk

Dit waren ze dan. Drie tips waardoor jij een goede marketingstrategie kan bepalen. Pak pen en papier erbij en schrijf alles eens uit en ik weet zeker dat jij een beter inzicht krijgt in je doelgroep en weet welke marketing strategie je moet gebruiken.

Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan het volgende artikel over zonnepanelen.

Meer in deze categorie

Waarom jij zou moeten investeren in een airco

Het is geen geheim dat het klimaat aan het veranderen is en dat de zomers steeds heter worden. In Nederland hebben we de laatste jaren regelmatig te maken gehad met hittegolven en het lijkt erop dat deze trend zich voortzet. Als je nog steeds twijfelt over de aanschaf van een airconditioner, dan is het hoog tijd om de voordelen ervan te overwegen. In deze blog zullen we bespreken waarom jij zou moeten investeren in een airco in Zuid Limburg en hoe dit apparaat je leven comfortabeler en gezonder kan maken. Comfort in extreme hitte Een van de meest voor de hand liggende redenen om te investeren in een airco is voor de comfort tijdens de hete zomermaanden. Als de temperatuur […]

Betrokken bij een ongeval? Dit moet je weten!

Een ongeval kan ons allemaal overkomen, of we nu achter het stuur zitten of gewoon op de verkeerde plaats en het verkeerde moment zijn. Het is een schrikbeeld dat we liever vermijden, maar soms is het onvermijdelijk. In deze blog wil ik met je delen wat je moet doen als je betrokken bent bij een ongeval. We zullen specifiek ingaan op wat te doen bij een verkeersongeval en hoe je als getuige een schade kunt melden. Het is belangrijk om voorbereid te zijn, zodat je weet hoe je moet handelen als de situatie zich voordoet. Wat te doen bij een verkeersongeval Verkeersongevallen zijn helaas een veelvoorkomende realiteit op onze wegen. Of je nu zelf de bestuurder bent of het slachtoffer […]

7 redenen waarom een hond je gelukkig kan maken

Honden, de trouwe metgezellen van de mens, zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van onze samenleving. Ze bieden niet alleen gezelschap, maar hebben ook bewezen ons gelukkiger te maken. In deze blog zullen we daarom 7 redenen behandelen waarom een hond je gelukkig kan maken. Alleen zijn is over Honden staan bekend om hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Ze begroeten je altijd met opwinding en genegenheid, ongeacht hoe je dag is geweest. Deze constante bron van liefde kan je stemming aanzienlijk verbeteren. Daarnaast staan honden bekend om hun komische capriolen en eigenzinnige gedragingen. Ze kunnen je dag opvrolijken met hun speelsheid en grappige acties. Een hond in huis hebben kan als laatste een gevoel van veiligheid en bescherming bieden. Het […]

Zo zorg je voor meer aantrekkingskracht in je relatie

Hoe kort of lang je relatie ook mag zijn, soms kan het voorkomen dat niet alles meer even vers is als het ooit was. Dit kan aan een tal van redenen liggen die we niet voor je gaan invullen, want elke relatie is natuurlijk anders. Deze blog is gemikt op één specifiek probleem die voor kan komen binnen relaties, namelijk: aantrekkingskracht. Er komt een punt dat je niet meer in de honeymoon-fase zit, wanneer dit gebeurd dan is het normaal dat de aantrekkingskracht daalt. Dit betekent zeer zeker niet dat je niet van elkaar houdt, maar het kan alsnog tot problemen leiden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om er voor te zorgen dat je weer meer aantrekkingskracht krijgt in […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!