14/11/2022
//

Simpele stappen voor een goede huidverzorging

natuurlijke cosmetica

Een mooie huid is niet alleen een kwestie van DNA. Je dagelijkse routines hebben een grote invloed op wat je in de spiegel ziet. Maar afhankelijk van welke productbeoordelingen je leest of welke artsen je raadpleegt, is er een duizelingwekkend aantal meningen over alles van hoe je moet hydrateren tot hoe je jezelf moet beschermen tegen UV-stralen. Uiteindelijk is huidverzorging gewoon persoonlijk. We raden aan om altijd natuurlijke cosmetica te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen.

Was je gezicht

Spoel je gezicht 's morgens en 's avonds af met water en wrijf een kleine hoeveelheid zachte reiniger tussen schone handpalmen. Masseer de gezichtsreiniger met zachte druk over je hele gezicht. Spoel je handen af en masseer je gezicht met water om je gezicht af te spoelen tot je de reiniger en het vuil hebt verwijderd. Dep je gezicht voorzichtig droog met een zachte handdoek.

Als je make-up draagt, moet je 's avonds misschien twee keer reinigen. Verwijder eerst je make-up met reinigingsolie. Laat speciale oogmake-up removers een paar minuten zitten, zodat de make-up er gemakkelijker afgaat en je niet in jouw ogen wrijft. Daarna volgt een zachte gezichtsreiniging.

Breng toner aan

Als je toner gebruikt, doe dat dan na het reinigen van je gezicht en vóór al het andere. Giet een paar druppels toner in je handpalmen of op een wattenschijfje en veeg zachtjes over je gezicht. Als je toner exfoliërend is - wat betekent dat hij dode huidcellen verwijdert met ingrediënten als glycolzuur - gebruik hem dan alleen 's nachts. Hydraterende formules kun je twee keer per dag gebruiken.

Gerelateerd nieuws  Hoe kun je goedkoop je huis inrichten?
natuurlijke cosmetica

Breng oogcrème aan

Je kunt gewone vocht inbrengende crème op jouw huid onder de ogen aanbrengen, maar als je besluit een speciale oogcrème te gebruiken, wil je die meestal onder de hydraterende crème aanbrengen, omdat oogcrèmes normaal dunner zijn dan gezichtscrèmes. Probeer een oogcrème met een metalen rollerapplicator te gebruiken en bewaar deze in de koelkast om wallen 's ochtends tegen te gaan. Als je 's nachts een hydraterende oogcrème gebruikt, kun je vocht vasthouden, waardoor je ogen er 's ochtends gezwollen uitzien.

Hydrateer

Zoek een lichte lotion voor 's ochtends, idealiter met factor 30 of hoger. s Avonds kun je een dikkere nachtcrème gebruiken. Mensen met een droge huid kunnen 's ochtends en 's avonds een crème gebruiken.

Lees ook Tips voor het opruimen van je huis

Meer in deze categorie

Tips om de kinderkamer in te richten

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Ga je een nieuwe babykamer inrichten of de slaapkamer van je groeiende kind een make-over geven? Er zijn genoeg manieren om een gezellige en functionele ruimte te creëren waarin je kind zich prettig voelt. In deze blog geven we jou enkele handige tips om de perfecte kinderkamer te ontwerpen. Kies een thema Een thema kan de leidraad vormen voor de inrichting van de kinderkamer. Denk aan sprookjes, dieren, ruimtevaart of een favoriete tekenfilm. Het thema kan als inspiratie dienen voor kleuren, meubels en decoraties. Zorg ervoor dat het thema leeftijdsgeschikt is en gemakkelijk aan te passen is naarmate je kind ouder wordt. Een vintage interieur zal voor kinderen […]

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

Groen en duurzaam: sedumplanten rondom je woning?

In onze zoektocht naar duurzaam wonen en milieuvriendelijke oplossingen, worden sedumplanten steeds vaker gebruikt in en rondom onze woningen. Deze vetplanten bieden niet alleen een meer groen in je leefomgeving, maar ze dragen ook bij aan een gezonder milieu. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van sedumplanten rondom je woning en welke milieuvriendelijke voordelen ze bieden. Oorsprong van Sedum in duurzaamheid De groeiende bezorgdheid over klimaatverandering heeft geleid tot een groter bewustzijn in het zoeken naar duurzamere oplossingen. Het gebruik van planten zoals sedum helpt de impact van de bebouwde omgeving op het milieu te verminderen. Sedum op je dak Een van de meest opvallende toepassingen van sedum is op groene daken. Door sedumplanten op je […]

Het belang van self-care

In onze drukke levens waarin werk, verantwoordelijkheden en verplichtingen vaak de overhand hebben vergeten we vaak het belangrijkste: onszelf. Self-care is een belangrijk aspect van het welzijn en geluk van een individu. Het is de kunst van het bewust investeren in je eigen gezondheid en welzijn wat op fysiek niveau nodig is, maar ook op mentaal niveau. In deze blog gaan we dieper in op waarom self-care zo belangrijk is en wat het voor jou kan betekenen. Waar is self-care goed voor? Het gaat verder dan een spa-dag of een avondje ontspannen met een goed boek op de bank. Self-care kan erbij helpen dat jij beter in je vel komt ze zitten. Een van de grootste boosdoeners voor lichamelijke en […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!