09/06/2023
//

Beginner in de sportschool: dit zijn de belangrijkste tips!

sportschool

Als beginner voel je je misschien nog niet zo op je gemak in de sportschool, en dat is te begrijpen. Of je nu wilt afvallen of je conditie wilt verbeteren, wij willen je graag helpen. In dit artikel gaan we een aantal tips geven die je helpen bij het straten in de sportschool.

1: Stel realistische doelen

Vaak ga je naar de sportschool voor een reden. Je wilt afvallen, je wilt spieren opbouwen of je wilt fitter worden. Hierbij zul je een realistisch doel moeten opstellen waar je voor gaat werken. Het stellen van een doel zal zorgen voor motivatie om door te gaan, want je traint nu eenmaal voor iets. Als je een doel gaat stellen is het belangrijk dat het specifiek is, bijvoorbeeld het aantal kilo’s wat je af wilt vallen. Zorg er ook voor dat het doel haalbaar is, indien nodig verdeel je een groot doel in subdoelen.

Ben je bezig met het creëren van een gezondere levensstijl? Lees dan deze blog!

2: Een goede warming-up

Het is belangrijk om je lichaam op temperatuur te brengen als je gaat beginnen met sporten. Je moet je spieren en gewrichten voorbereiden op de fysieke inspanning die gaat komen. Dit kun je doen door 10 minuten cardio-oefeningen, zoals joggen of fietsen. Hierdoor verhoogt je hartslag en stimuleer je de doorbloeding naar de spieren. Dit zal helpen blessures te voorkomen en het verbetert de flexibiliteit van je gewrichten.

3: Begin met lichte gewichten

Als je nieuw bent in de sportschool is het belangrijk dat je begint met lichte gewichten. Hierdoor kun je eenvoudig de juiste vorm en techniek leren voordat je gaat beginnen met zware gewichten. Kies voor een gewicht waar jij je prettig bij voelt, en denk niet aan de mening van anderen. Het is belangrijk om de juiste vorm van een oefening te leren, zodat je blessures kunt voorkomen. Als je niet goed weet hoe je een oefening moet doen, vraag dan om hulp! In een sportschool zijn vaak verschillende medewerkers die er zijn om je te helpen. Ook andere mensen in de sportschool staan vaak open om je te helpen.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van vechtsport
sportschool

4: Voeding en supplementen

Voeding speelt een grote rol bij het behalen van je opgestelde doelen. Een dieet wat rijk is aan voedzame voedingsmiddelen is van groot belang. Eiwitten zijn bijvoorbeeld erg goed voor het herstellen van je spieren. Eiwitten vind je in producten zoals kip, vis en eieren. Ook heeft je lichaam energie nodig om te sporten. Dit haal je uit complexere koolhydraten zoals volle granen, groenten en fruit. En voor de algemene gezondheid zijn gezonde vetten zoals avocado’s, noten en olijfolie belangrijk.

Naast voeding zou je gebruik kunnen maken van een aantal supplementen. Deze zijn geen vervanging van een goede voeding maar een aanvulling hierop. Als je moeite hebt met de juiste hoeveelheid eiwitten binnen krijgen zou je gebruik kunnen maken van eiwitsupplementen zoals wei-eiwitpoeder, vooral na het sporten is het belangrijk dat je iets met eiwitten eet. Een ander supplement wat je kunt gebruiken is creatine. Dit zorgt voor de verbetering van de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Wil je graag je spiermassa en kracht vergroten? Dan is het supplement myostine misschien iets voor jou. Op deze website vind je meer informatie over myostine.

Meer in deze categorie

3 redenen om iedere dag een half uur te bewegen

Nederlanders staan bekend om hun liefde voor fietsen en wandelen, maar toch is het vaak moeilijk om genoeg tijd vrij te maken voor dagelijkse lichaamsbeweging. Het moderne leven kan hectisch zijn, maar het is belangrijk om de tijd te nemen voor fysieke activiteit. Hier zijn drie goede redenen waarom je elke dag minstens een half uur zou moeten bewegen. 1. Verbeterde gezondheid van het hart en de bloedsomloop Een van de belangrijkste voordelen van dagelijkse lichaamsbeweging is de positieve invloed op je hart en bloedsomloop. Regelmatig bewegen verlaagt het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Het versterkt je hartspieren, verbetert de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk. Door dagelijks minstens een half uur te bewegen, houd  je jezelf in topconditie en […]

Alles over een keto dieet

Het keto dieet begint steeds populairder te worden onder sporters die ook creatine kopen, maar wat is het nou precies? In deze blog kom je alles te weten over het dieet en hoe je het kunt toepassen. Wat is het? Bij een keto dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten, de grens is ongeveer 50 gram koolhydraten per dag. Zodra je lichaam zo weinig koolhydraten binnenkrijgt, zal het overgaan op het verbranden van je vetzuur. Door het verbranden van deze vetzuren ontstaan er ketonen en dit kan je lichaam als brandstof gebruiken, in plaats van de koolhydraten. Tijdens een keto dieet eet je vooral veel vetten en eiwitten om je lichaam te voorzien van energie. De combinatie met sporten Een […]

De voordelen van vechtsport

De een vindt het geweldig, de ander vindt het helemaal niks: vechtsport. Er zijn veel verschillende vechtsporten en ze zijn op veel verschillende plekken te beoefenen, zoals bij Bjj Nijmegen. Toch zitten er een aantal belangrijke voordelen aan vechtsport die in deze blog behandeld zullen worden. Zelfverdediging Allereerst zorgt vechtsport er natuurlijk voor dat je je als mens beter kunt verdedigen. Je leert bij onder andere BJJ Nijmegen verschillende verdedigings- en aanvalstechnieken. Verder verhoogt het je zelfvertrouwen en draagt bij aan een positief zelfbeeld. Uiteraard helpt het ook mee voor je fysieke staat. Vechtsport kan erg intensief zijn en zorgt voor een goede conditie, calorieverbranding en een algehele verbetering van het lichaam. Vechtsport als kind Vechtsport kan heel goed voor […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!