10/02/2023
//

De voordelen van vechtsport

Bjj Nijmegen

De een vindt het geweldig, de ander vindt het helemaal niks: vechtsport. Er zijn veel verschillende vechtsporten en ze zijn op veel verschillende plekken te beoefenen, zoals bij Bjj Nijmegen.

Toch zitten er een aantal belangrijke voordelen aan vechtsport die in deze blog behandeld zullen worden.

Zelfverdediging

Allereerst zorgt vechtsport er natuurlijk voor dat je je als mens beter kunt verdedigen. Je leert bij onder andere BJJ Nijmegen verschillende verdedigings- en aanvalstechnieken. Verder verhoogt het je zelfvertrouwen en draagt bij aan een positief zelfbeeld.

Uiteraard helpt het ook mee voor je fysieke staat. Vechtsport kan erg intensief zijn en zorgt voor een goede conditie, calorieverbranding en een algehele verbetering van het lichaam.

Vechtsport als kind

Vechtsport kan heel goed voor de ontwikkeling van een kind zijn. Uiteraard is sporten in het algemeen goed voor je, verder creëert het een gezondere levensstijl. Mocht uw kind last hebben van een slechte nachtrust zal dit gauw voorbij zijn wanneer hij of zij aan vechtsport doet. Vechtsport staat er om bekend om fysiek zwaar te zijn en slecht slapen zal dan ook niet meer voorkomen.

Ook stimuleert het de sociale vaardigheden omdat het kind in aanraking komt met andere kinderen die eenzelfde interesse hebben. Verder moeten ze tijdens trainingen samenwerken en van elkaar leren, wat op zijn beurt weer zorgt voor het ontwikkelen van teamwork.

Gerelateerd nieuws  Alles over een keto dieet

Ook verbeterd vechtsport vaak de luistervaardigheden en discipline van kinderen. Binnen de vechtsport vindt men dat discipline en luisteren fundamenteel zijn voor de sport en de ontwikkeling van het kind, hier heeft het kind ook later nog veel plezier van.

Bjj Nijmegen

Conflictoplossing

Vechtsport draait lang niet alleen om geweld. Bij veel verschillende vechtsporten wordt er geleerd hoe en conflict op een vreedzame, niet-schadelijke manier kan worden opgelost. Men bouwt een vermogen van respect naar anderen op. De meeste beoefenaars van een vechtsport zijn dus helemaal geen vechtershaantjes, ze lossen eerder iets vreedzaam op.

Verschillende vechtsporten

Er zijn natuurlijk verschillende vechtsporten, die ieder een eigen techniek hebben. Zo is er boksen dat heel erg focust op stoten richting het bovenlichaam, maar zijn er ook vechtsporten zoals judo, MMA en Brazilian jiu jitsu. MMA is een combinatie van veel vechtsporten, waarbij er veel is toegestaan. Brazilian jiu jitsu is meer gecontroleerd en is onder andere te beoefenen bij BJJ Nijmegen.

Al met al zijn er veel voordelen aan vechtsport die men niet mag verwaarlozen. Voor een kind kan het erg positieve effecten in de opvoeding hebben en ook voor een volwassen persoon is het zeker de moeite waard.

Meer in deze categorie

3 redenen om iedere dag een half uur te bewegen

Nederlanders staan bekend om hun liefde voor fietsen en wandelen, maar toch is het vaak moeilijk om genoeg tijd vrij te maken voor dagelijkse lichaamsbeweging. Het moderne leven kan hectisch zijn, maar het is belangrijk om de tijd te nemen voor fysieke activiteit. Hier zijn drie goede redenen waarom je elke dag minstens een half uur zou moeten bewegen. 1. Verbeterde gezondheid van het hart en de bloedsomloop Een van de belangrijkste voordelen van dagelijkse lichaamsbeweging is de positieve invloed op je hart en bloedsomloop. Regelmatig bewegen verlaagt het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Het versterkt je hartspieren, verbetert de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk. Door dagelijks minstens een half uur te bewegen, houd  je jezelf in topconditie en […]

Beginner in de sportschool: dit zijn de belangrijkste tips!

Als beginner voel je je misschien nog niet zo op je gemak in de sportschool, en dat is te begrijpen. Of je nu wilt afvallen of je conditie wilt verbeteren, wij willen je graag helpen. In dit artikel gaan we een aantal tips geven die je helpen bij het straten in de sportschool. 1: Stel realistische doelen Vaak ga je naar de sportschool voor een reden. Je wilt afvallen, je wilt spieren opbouwen of je wilt fitter worden. Hierbij zul je een realistisch doel moeten opstellen waar je voor gaat werken. Het stellen van een doel zal zorgen voor motivatie om door te gaan, want je traint nu eenmaal voor iets. Als je een doel gaat stellen is het belangrijk […]

Alles over een keto dieet

Het keto dieet begint steeds populairder te worden onder sporters die ook creatine kopen, maar wat is het nou precies? In deze blog kom je alles te weten over het dieet en hoe je het kunt toepassen. Wat is het? Bij een keto dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten, de grens is ongeveer 50 gram koolhydraten per dag. Zodra je lichaam zo weinig koolhydraten binnenkrijgt, zal het overgaan op het verbranden van je vetzuur. Door het verbranden van deze vetzuren ontstaan er ketonen en dit kan je lichaam als brandstof gebruiken, in plaats van de koolhydraten. Tijdens een keto dieet eet je vooral veel vetten en eiwitten om je lichaam te voorzien van energie. De combinatie met sporten Een […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!