08/05/2023
//

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

woning te koop rosmalen

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen.

Financiële haalbaarheid

Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar als je wel het budget ervoor hebt, dan moet je nog steeds andere afwegingen maken. Als je gaat verhuizen moet je er rekening mee houden dat op vakantie gaan er dit jaar niet meer in zit.

Ga na wat je wilt bereiken

Als je twijfelt om te verhuizen of te verbouwen dan is het belangrijk om na te gaan wat je wilt dat er veranderd. Als je alleen een nieuwe kelder wilt kun je net zo goed gewoon gaan verbouwen. Maar als de buurt je niet bevalt, dan kun je verbouwen wat je wilt alleen dan bereik je hier nog niks mee. Ga goed na wat je wilt bereiken en maak dan je keuze. Als je hier goed over nadenkt dan weet je vaak al heel snel wat je wilt.

Gerelateerd nieuws  Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

Hou de omstandigheden om je heen in de gaten

Als je bijvoorbeeld graag in Rosmalen wilt kopen, maar er is al maanden geen woning te koop in Rosmalen dan wordt de optie verhuizen een stuk minder aantrekkelijk. Als er wel een woning te koop is in Rosmalen maakt dit het wel aantrekkelijker. Hetzelfde geld als je wilt verbouwen, maar door de verbouwing 2 weken niet in je eigen huis kan wonen. Dit zijn zaken die al snel roet in het eten kunnen gooien. Bedenk goed wat de mogelijkheden en de consequenties zijn van elke keuze.

Misschien wil je een uitbouw maken, maar mag dit niet in de woning waar je woont. Het kan ook zo zij dat je wilt verhuizen, maar dat je door de huidige huizenmarkt alleen een stuk kleinere woning kunt kopen waardoor deze optie een stuk minder aantrekkelijk is. ga alle opties na bij beide situaties, Zoek bijvoorbeeld uit welke randzaken je moet regelen voor een verbouwing en ga na wat er gedaan moet worden voor een verhuizing en zet dit tegen elkaar op.

Conclusie

Het beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen is geen gemakkelijke keuze. Het vereist zorgvuldige overweging van jouw wensen, budget en andere factoren. Door deze stappen te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en wensen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan "Zo creëer jij je ideale interieur"

Meer in deze categorie

Hoe kom je als nieuwe moeder de eerste weken door?

De eerste weken als nieuwe moeder zijn spannend en uitdagend. Je hebt net een baby gekregen en alles is nieuw. Het is normaal om je overweldigd te voelen. Je hebt veel vragen en onzekerheden. Hoe zorg je voor je baby? En hoe zorg je voor jezelf? Hoe kom je als nieuwe moeder de eerste weken door? Zorg voor jezelf en je baby Een van de belangrijkste dingen is rust. Probeer zoveel mogelijk te slapen wanneer je baby slaapt. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het kan lastig zijn. Baby's slapen niet altijd lang en vaak niet 's nachts. Probeer daarom overdag wat slaap te pakken. Vraag hulp van je partner, familie of vrienden zodat je kunt rusten. Vermijd zware taken en […]

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

De voor- en nadelen van een veranda

De laatste tijd is het laten plaatsen van een dak of het plaatsen van een overkapping in de tuin erg populair geworden. Voor veel mensen is dit een verstandig besluit, want door een overkapping te plaatsen, kun je jouw tuin in alle jaargetijden benutten. Als je een veranda wilt laten plaatsen, moet je natuurlijk alle voor- en nadelen op een rij zetten. Het is tenslotte een beslissing voor de lange termijn. In deze blog help ik je door alle voor- en nadelen van een veranda op een rijtje te zetten. De voordelen van een veranda Voordeel 1. Extra leefruimte Een veranda vergroot je leefruimte aanzienlijk. Je kunt er een tuinkamer van maken, waar je kunt loungen, eten, of zelfs werken. […]

Tips voor een eclectische stijl in huis

Als je huis toe is aan een vernieuwd interieur, maar je bent wel uitgekeken op het landelijke dan is een minder bekende optie de stijl voor jou. De eclectische stijl voegt een perfecte manier van moderne technologie en woonbaarheid samen. Wat is een eclectische stijl in huis? Een elektrische stijl in huis verwijst meestal naar een interieurontwerpstijl die geïnspireerd is op moderne technologie, futuristische elementen en innovatieve materialen. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierop wordt veelal de nadruk op geavanceerde elektronica, slimme apparaten en strakke, minimalistische ontwerpen gelegd. Dit kan in verschillende elementen teruggevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan een slim beveiligingssysteem of een thermostaat die je van afstand al kan […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!