08/05/2023
//

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

woning te koop rosmalen

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen.

Financiële haalbaarheid

Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar als je wel het budget ervoor hebt, dan moet je nog steeds andere afwegingen maken. Als je gaat verhuizen moet je er rekening mee houden dat op vakantie gaan er dit jaar niet meer in zit.

Ga na wat je wilt bereiken

Als je twijfelt om te verhuizen of te verbouwen dan is het belangrijk om na te gaan wat je wilt dat er veranderd. Als je alleen een nieuwe kelder wilt kun je net zo goed gewoon gaan verbouwen. Maar als de buurt je niet bevalt, dan kun je verbouwen wat je wilt alleen dan bereik je hier nog niks mee. Ga goed na wat je wilt bereiken en maak dan je keuze. Als je hier goed over nadenkt dan weet je vaak al heel snel wat je wilt.

Gerelateerd nieuws  Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

Hou de omstandigheden om je heen in de gaten

Als je bijvoorbeeld graag in Rosmalen wilt kopen, maar er is al maanden geen woning te koop in Rosmalen dan wordt de optie verhuizen een stuk minder aantrekkelijk. Als er wel een woning te koop is in Rosmalen maakt dit het wel aantrekkelijker. Hetzelfde geld als je wilt verbouwen, maar door de verbouwing 2 weken niet in je eigen huis kan wonen. Dit zijn zaken die al snel roet in het eten kunnen gooien. Bedenk goed wat de mogelijkheden en de consequenties zijn van elke keuze.

Misschien wil je een uitbouw maken, maar mag dit niet in de woning waar je woont. Het kan ook zo zij dat je wilt verhuizen, maar dat je door de huidige huizenmarkt alleen een stuk kleinere woning kunt kopen waardoor deze optie een stuk minder aantrekkelijk is. ga alle opties na bij beide situaties, Zoek bijvoorbeeld uit welke randzaken je moet regelen voor een verbouwing en ga na wat er gedaan moet worden voor een verhuizing en zet dit tegen elkaar op.

Conclusie

Het beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen is geen gemakkelijke keuze. Het vereist zorgvuldige overweging van jouw wensen, budget en andere factoren. Door deze stappen te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en wensen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan "Zo creëer jij je ideale interieur"

Meer in deze categorie

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

Wat betekent de Opiumwet?

De Opiumwet is een cruciale wetgeving in Nederland die de regulering van verdovende middelen en psychotrope stoffen beheert. Deze wet is van groot belang, omdat ze de basis vormt voor het beheer van drugs en de handhaving van drugswetten in het land. In deze blog gaan we dieper in op de Opiumwet, wat deze wet inhoudt, hoe deze is gestructureerd en waarom ze zo belangrijk is voor de Nederlandse samenleving. De oorsprong van de Opiumwet De geschiedenis van de Opiumwet gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. In 1912 werd de eerste Opiumwet ingevoerd, gericht op het reguleren van opium, morfine en cocaïne. Later, in 1928, volgde een herziening van de wet om ook cannabis te omvatten. Deze […]

De trends voor interieurdesign in 2024

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken naar de trends die op kunnen komen door heen jaar 2024 heen. Of je nu van plan bent om je huis op te frissen, een nieuw project te starten of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er in de wereld van interieurdesign gaande is. Wij gaan voor jou de opkomende trends uitlichten, zodat jij voorbereid bent op het nieuwe jaar. Biophilic design Een van de meest opvallende trends in het interieurdesign voor 2024 is de voortdurende opkomst van biophilic design. Deze benadering streeft ernaar om de natuur naar binnen te brengen door middel van gebruik te maken van natuurlijke materialen, veel planten en organische vormen. […]

Leuke ideeën voor een vrouwenavond

Gezelligheid, lachen en ontspanning zijn essentieel voor een geslaagde vrouwenavond. Of het nu een reünie is met oude vriendinnen of een gezellig samenzijn met de buren, het organiseren van een avondje uit (of thuis) met fantastische vrouwen belooft altijd plezier. In deze blog zullen we je een aantal leuke ideeën geven, om je volgende vrouwenavond onvergetelijk te maken. Doe wat inspiratie op en organisatie een perfecte avond voor vriendinnen onder elkaar. Thema-avond Een thema-avond is een fantastische manier om de avond een speciaal tintje te geven. Of je nu kiest voor een retro jaren '80 discoavond, een elegante Great Gatsby-stijl feest of een relaxte Hawaiiaanse luau, een thema zorgt voor extra enthousiasme en plezier. Het helpt ook bij het kiezen […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!