08/05/2023
//

Verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat!

woning te koop rosmalen

Als je meer ruimte nodig hebt of als jouw huis niet meer aan jouw wensen voldoet, sta je voor de keuze: ga je verbouwen of verhuizen? Het is een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw dagelijks leven en financiën. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen.

Financiële haalbaarheid

Voordat je kunt gaan denken wat je wilt verbouwen of waar je naar toe wilt verhuizen is het eerst belangrijk om te bekijken wat financieel haalbaar is voor jou. Kijk naar je inkomsten en uitgaven en stel een budget op. Een huis kopen is het duurste van de twee dus als je budget krap is dan valt deze optie af. Maar als je wel het budget ervoor hebt, dan moet je nog steeds andere afwegingen maken. Als je gaat verhuizen moet je er rekening mee houden dat op vakantie gaan er dit jaar niet meer in zit.

Ga na wat je wilt bereiken

Als je twijfelt om te verhuizen of te verbouwen dan is het belangrijk om na te gaan wat je wilt dat er veranderd. Als je alleen een nieuwe kelder wilt kun je net zo goed gewoon gaan verbouwen. Maar als de buurt je niet bevalt, dan kun je verbouwen wat je wilt alleen dan bereik je hier nog niks mee. Ga goed na wat je wilt bereiken en maak dan je keuze. Als je hier goed over nadenkt dan weet je vaak al heel snel wat je wilt.

Gerelateerd nieuws  Rijbewijs verlopen? Dit moet je doen! 

Hou de omstandigheden om je heen in de gaten

Als je bijvoorbeeld graag in Rosmalen wilt kopen, maar er is al maanden geen woning te koop in Rosmalen dan wordt de optie verhuizen een stuk minder aantrekkelijk. Als er wel een woning te koop is in Rosmalen maakt dit het wel aantrekkelijker. Hetzelfde geld als je wilt verbouwen, maar door de verbouwing 2 weken niet in je eigen huis kan wonen. Dit zijn zaken die al snel roet in het eten kunnen gooien. Bedenk goed wat de mogelijkheden en de consequenties zijn van elke keuze.

Misschien wil je een uitbouw maken, maar mag dit niet in de woning waar je woont. Het kan ook zo zij dat je wilt verhuizen, maar dat je door de huidige huizenmarkt alleen een stuk kleinere woning kunt kopen waardoor deze optie een stuk minder aantrekkelijk is. ga alle opties na bij beide situaties, Zoek bijvoorbeeld uit welke randzaken je moet regelen voor een verbouwing en ga na wat er gedaan moet worden voor een verhuizing en zet dit tegen elkaar op.

Conclusie

Het beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen is geen gemakkelijke keuze. Het vereist zorgvuldige overweging van jouw wensen, budget en andere factoren. Door deze stappen te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en wensen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan "Zo creëer jij je ideale interieur"

Meer in deze categorie

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

Kleur betekenis: dit betekenen verschillende kleuren

De kijk van het leven wordt verrijkt door kleur. Je staat er waarschijnlijk niet ieder moment bij stil, maar al die kleuren die jij waarneemt hebben verschillende betekenissen. De kleur paars zorgt voor het geven van inspiratie aan bijvoorbeeld spiritueel ontwikkelden. Is paars jouw lievelingskleur en wil je ervaren wat spiritueel ontwikkelden kunnen doen voor jou? Probeer een magnetisering in Limburg. Ben je benieuwd wat andere kleuren betekenen? Lees dan deze blog. Kleur rood Rood wordt geassocieerd met gevaar, kracht, energie, oorlog en vastberadenheid. Rood is de kleur van liefde, passie en verlangen. De kleur rood heeft een hoge zichtbaarheid en wordt daarom ook gebruikt voor signaalkleuren wereldwijd. Denk aan stopborden, brandblussers of stoplichten. Kleur oranje Oranje is een warme […]

Gezondheidszorgsystemen over de hele wereld

De gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van elke samenleving en kan aanzienlijk verschillen van land tot land. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste gezondheidszorgsystemen over de hele wereld en bekijken we hoe dit zit ten opzichte van Nederland eruit ziet. Ranglijst van zorg over de hele wereld Het medisch wetenschappelijk blad The Lancet heeft de zorg van ongeveer 200 landen vergelen en op basis hiervan een ranglijst gemaakt. Nederland staat hier op plaats 9. Als je kijkt naar deze ranglijst zie je dat Europese landen het heel erg goed doen. In de top 20 beste gezondheidzorg instellingen ter wereld staan 17 Europerse landen. De enige niet Europeaanse landen in de top 20 zijn, Japan, […]

5 randzaken die je moet regelen voor een verbouwing

Een verbouwing is een spannende en leuke maar ook een redelijk stressvolle periode. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en veel randzaken die geregeld moeten worden. Om jou goed op weg te helpen, bespreken we hier 5 randzaken die je moet regelen voor een verbouwing. Vergunningen Voor je gaat beginnen met het bouwen van een huis of bij een verbouwing, is het belangrijk om te controleren of je vergunningen nodig hebt en of er regelgeving is waar je aan zal moeten voldoen. Afhankelijk van de grootte en de soort verbouwing dat op de planning staat, kunnen er verschillende vergunningen nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omgevingsvergunning of een vergunningen voor het bouwen van een dakkapel. Check daarom […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!