15/10/2022
//

Je huis opruimen in een aantal simpele stappen

marmeren vloer dweilen

Wil jij zorgen voor een simpeler leven, maar word je tegengehouden door al die rommel in je huis? Schaam je niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. Je moet al je kleding sorteren, strijken, je marmeren vloer dweilen en ga zo maar door! Het is lastig om aan te beginnen, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je huis sneller en makkelijker op kunt ruimen.

Splits een groot project op in kleineren projecten

We kennen het allemaal wel, je gaat je kledingkast op je kamer opruimen en drie uur alten is heel je kamer een grote bende met mappen, sokken en papiertjes. Hierdoor is alle motivatie plotseling verdwenen. Je pakt alles op en propt het in de kast, maar nu ligt alle rotzooi daar. Zo komt er dus geen einde aan.

Houd er rekening mee dat opruimen nu eenmaal tijd en energie kost. Kies in plaats van een groot project voor meerdere kleine projecten en doe er vervolgens iedere dag een. En als je zin hebt om meer te doen, doe je er meer, maar rond dan wel eerst het ene project af. Kies dus steeds voor een plank in de berging in plaats van de hele berging.

Categoriseer je spullen

Een van de makkelijkste manieren om je spullen op te ruimen, is om ze allemaal van de plek af en te halen en vervolgens te bepalen welke spullen wel en niet mogen blijven. Doe dit ook met kleine projecten. Haal eerst de boekenkast helemaal leeg en bepaal vervolgens welke boeken etc. weg mogen. Haal ze door de volgende categorieën:

  1. Dingen die je wilt houden, mogen terug op de plek
  2. Spullen die je eigenlijk niet meer wilt hebben, kun je verkopen of weggeven aan vrienden.
  3. Spullen die je echt graag wilt bewaren, kunnen naar de berging.
  4. Dingen die nutteloos of waardeloos zijn die je niet meer hoeft, kun je recyclen of weggooien.
Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een baby shower cadeau

Neem je tijd

Alle spullen die je in huis hebt, zijn er niet in een dag gekomen. Ga er dan ook niet vanuit dat je alles binnen een dag hebt opgeruimd. Het kan voorkomen dat je emotionele waarde hecht aan sommige spullen. Soms moet je lastige keuzes maken tijdens het opruimen.

Probeer te onthouden dat het niet de spullen zijn waar je waarde aan hecht, maar het zijn de herinneringen die in je opkomen. Als je afscheid neemt van de spullen betekent dat niet dat je afscheid neemt van de herinneringen. Deze draag je voor altijd bij je.

Neem om deze reden daarom ook alle tijd om alles op te ruimen. Je kan er best weken of maanden over doen om je huis op te ruimen.

Dit waren ze dan. De drie tips om je huis beter op te kunnen ruimen. Probeer er eens een aantal uit en kijk welke voor jou werken. Wil jij je huis opnieuw inrichten? Lees dan het artikel over het goedkoop inrichten van je huis! Of het artikel over baby shower cadeaus!

Meer in deze categorie

Achtertuin: Kleine tuin ideeën

Helaas kunnen we niet allemaal een grote tuin hebben, maar een kleine achtertuin kan toch een grote impact hebben. Terwijl sommige huiseigenaren misschien een mega tuin hebben om mee te spelen, hebben de meeste mensen in Nederland een vrij beperkt gebied om mee te werken. Uitzoeken wat je met een kleine achtertuin kunt doen kan een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg ideeën om je ruimte te maximaliseren en een perfecte oase van rust te creëren. Kies multifunctioneel Met multifunctionele meubels kun je elke centimeter van je kleine tuin optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een L vormige bank met tuinkrukjes die kunnen dienen als tafeltjes én zitjes. Planten in potten met een kleurenschema Voor kleine tuintjes, balkons en stedelijke tussenruimtes […]

Voordelen van een auto huren

Over het algemeen gaan veel mensen op vakantie met het vliegtuig. Dit is dan ook wel logisch, want het is een snelle manier om jezelf te verplaatsen. Het nadeel van een vliegtuig is echter wel dat je niet zo mobiel bent. Je hebt geen eigen auto bij je. Gelukkig kun je er nog altijd eentje huren. In dit artikel ga ik jou de voordelen van het huren van een auto op een rijtje zetten. Ontdekken van jouw favoriete vakantiebestemming Er zijn mensen die het fantastisch vinden om de hele vakantie aan het strand of aan het zwembad te liggen. Echter zijn er ook mensen die graag op pad gaan. Je kunt bijvoorbeeld de omgeving verkennen, historische plekken bezoeken en ga […]

Spanning in de slaapkamer

Spanning in de slaapkamer behouden is cruciaal voor een gezonde relatie. Toch is dit niet zo gemakkelijk als het lijkt aan het begin van de relatie. Om de relatie gezond te houden is het echter wel belangrijk dat hier aan gewerkt blijft worden. In deze blog geven we je een aantal tips om de spanning terug op te bouwen of te behouden in de slaapkamer. Begin in de ochtend We hebben allemaal haast in de ochtend, dus terwijl jullie nog samen in bed liggen na het afgaan van de wekker, kun je een moment nemen om je partner aan te raken, te strelen en op te winden.  Maar bewaar het orgasme voor de avond als je thuiskomt. Dit houdt de […]

Simpele stappen voor een goede huidverzorging

Een mooie huid is niet alleen een kwestie van DNA. Je dagelijkse routines hebben een grote invloed op wat je in de spiegel ziet. Maar afhankelijk van welke productbeoordelingen je leest of welke artsen je raadpleegt, is er een duizelingwekkend aantal meningen over alles van hoe je moet hydrateren tot hoe je jezelf moet beschermen tegen UV-stralen. Uiteindelijk is huidverzorging gewoon persoonlijk. We raden aan om altijd natuurlijke cosmetica te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen. Was je gezicht Spoel je gezicht 's morgens en 's avonds af met water en wrijf een kleine hoeveelheid zachte reiniger tussen schone handpalmen. Masseer de gezichtsreiniger met zachte druk over je hele gezicht. Spoel je handen af en masseer je […]

© Copyright Wynpust 2022
hello world!