15/10/2022
//

Je huis opruimen in een aantal simpele stappen

marmeren vloer dweilen

Wil jij zorgen voor een simpeler leven, maar word je tegengehouden door al die rommel in je huis? Schaam je niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. Je moet al je kleding sorteren, strijken, je marmeren vloer dweilen en ga zo maar door! Het is lastig om aan te beginnen, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je huis sneller en makkelijker op kunt ruimen.

Splits een groot project op in kleineren projecten

We kennen het allemaal wel, je gaat je kledingkast op je kamer opruimen en drie uur alten is heel je kamer een grote bende met mappen, sokken en papiertjes. Hierdoor is alle motivatie plotseling verdwenen. Je pakt alles op en propt het in de kast, maar nu ligt alle rotzooi daar. Zo komt er dus geen einde aan.

Houd er rekening mee dat opruimen nu eenmaal tijd en energie kost. Kies in plaats van een groot project voor meerdere kleine projecten en doe er vervolgens iedere dag een. En als je zin hebt om meer te doen, doe je er meer, maar rond dan wel eerst het ene project af. Kies dus steeds voor een plank in de berging in plaats van de hele berging.

Categoriseer je spullen

Een van de makkelijkste manieren om je spullen op te ruimen, is om ze allemaal van de plek af en te halen en vervolgens te bepalen welke spullen wel en niet mogen blijven. Doe dit ook met kleine projecten. Haal eerst de boekenkast helemaal leeg en bepaal vervolgens welke boeken etc. weg mogen. Haal ze door de volgende categorieën:

  1. Dingen die je wilt houden, mogen terug op de plek
  2. Spullen die je eigenlijk niet meer wilt hebben, kun je verkopen of weggeven aan vrienden.
  3. Spullen die je echt graag wilt bewaren, kunnen naar de berging.
  4. Dingen die nutteloos of waardeloos zijn die je niet meer hoeft, kun je recyclen of weggooien.
Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een baby shower cadeau

Neem je tijd

Alle spullen die je in huis hebt, zijn er niet in een dag gekomen. Ga er dan ook niet vanuit dat je alles binnen een dag hebt opgeruimd. Het kan voorkomen dat je emotionele waarde hecht aan sommige spullen. Soms moet je lastige keuzes maken tijdens het opruimen.

Probeer te onthouden dat het niet de spullen zijn waar je waarde aan hecht, maar het zijn de herinneringen die in je opkomen. Als je afscheid neemt van de spullen betekent dat niet dat je afscheid neemt van de herinneringen. Deze draag je voor altijd bij je.

Neem om deze reden daarom ook alle tijd om alles op te ruimen. Je kan er best weken of maanden over doen om je huis op te ruimen.

Dit waren ze dan. De drie tips om je huis beter op te kunnen ruimen. Probeer er eens een aantal uit en kijk welke voor jou werken. Wil jij je huis opnieuw inrichten? Lees dan het artikel over het goedkoop inrichten van je huis! Of het artikel over baby shower cadeaus!

Meer in deze categorie

Alles wat je moet weten over sneakers

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn populair onder jong en oud. Of je nu sportief of casual gekleed gaat, ze passen bij elke outfit. Ze bieden comfort en stijl in één. De welbekende scheon is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen uit sportieve modellen of juist trendy designs. Je bent vast benieuwd hoe deze schoenen zo populair zijn geworden. Het is interessant om te ontdekken hoe sneakers door de jaren heen zijn geëvolueerd. In deze blog duiken we in de wereld van sneakers. We geven je tips en informatie om je kennis over de populaire schoensoort te vergroten. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze veelzijdige schoenen. […]

Boho thema feest: dit mag niet ontbreken

Een boho feest is de perfecte manier om een ontspannen, creatieve en stijlvolle sfeer te creëren voor jou en je gasten. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een zomerse bijeenkomst plant, een boho feest zal zeker indruk maken. Daarom hebben wij een complete gids voor je opgesteld om het perfecte boho thema feest te organiseren. Pampas gras Iets wat niet weg te denken is tijdens een boho feest is pampas gras. Je kunt het gebruiken ter decoratie op de muur, maar ook op een tafel of op de taart. Ook wordt het vaak gebruikt bij een welkomstbord bij de entree. Het staat speels en chique tegelijkertijd. Lantaarns en kaarsen Voeg een warme en uitnodigende gloed toe met lantaarns, […]

De leukste duurzame cadeau-ideeën

Duurzaamheid is meer dan alleen een trend. Het is een beweging die steeds meer invloed heeft op hoe we consumeren als mensen. Cadeaus geven is een prachtige manier om liefde en waardering te tonen. Maar het kan ook een manier zijn om bewustzijn en respect voor het milieu te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste duurzame cadeau-ideeën die bijzonder zijn. Wat is duurzaamheid? Duurzaamheid betekent het gebruik van middelen op een manier die de milieu-impact minimaliseert en toekomstige generaties niet benadeelt. In de context van cadeaus gaat het om het kiezen van producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Ook gaat het om artikelen met een lange levensduur. Het idee is om geschenken te geven die de gever […]

Tips voor het organiseren van een succesvol evenement of feest

Er wordt aan jou gevraagd om een evenement te gaan organiseren, maar waar moet je beginnen? Je wilt natuurlijk dat het evenement succesvol verloopt. In deze blog geven wij je enkele handvaten om een onvergetelijk feest te organiseren. Doelgroep Voordat je iets gaat regelen, is het goed om stil te staan bij het doel van je evenement en voor wie je het organiseert. Het is handig om te weten of je vooral jonge bezoekers wilt trekken of juist een oudere doelgroep. Dit bepaalt onder andere de keuze voor de locatie, de aankleding, muziek en de manier van uitnodigen. Organiseren en communiceren Bij het organiseren draait alles om communiceren. Denk aan contacten met het publiek, sprekers, artiesten, maar ook de exploitant […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!