15/10/2022
//

Je huis opruimen in een aantal simpele stappen

marmeren vloer dweilen

Wil jij zorgen voor een simpeler leven, maar word je tegengehouden door al die rommel in je huis? Schaam je niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. Je moet al je kleding sorteren, strijken, je marmeren vloer dweilen en ga zo maar door! Het is lastig om aan te beginnen, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je huis sneller en makkelijker op kunt ruimen.

Splits een groot project op in kleineren projecten

We kennen het allemaal wel, je gaat je kledingkast op je kamer opruimen en drie uur alten is heel je kamer een grote bende met mappen, sokken en papiertjes. Hierdoor is alle motivatie plotseling verdwenen. Je pakt alles op en propt het in de kast, maar nu ligt alle rotzooi daar. Zo komt er dus geen einde aan.

Houd er rekening mee dat opruimen nu eenmaal tijd en energie kost. Kies in plaats van een groot project voor meerdere kleine projecten en doe er vervolgens iedere dag een. En als je zin hebt om meer te doen, doe je er meer, maar rond dan wel eerst het ene project af. Kies dus steeds voor een plank in de berging in plaats van de hele berging.

Categoriseer je spullen

Een van de makkelijkste manieren om je spullen op te ruimen, is om ze allemaal van de plek af en te halen en vervolgens te bepalen welke spullen wel en niet mogen blijven. Doe dit ook met kleine projecten. Haal eerst de boekenkast helemaal leeg en bepaal vervolgens welke boeken etc. weg mogen. Haal ze door de volgende categorieën:

  1. Dingen die je wilt houden, mogen terug op de plek
  2. Spullen die je eigenlijk niet meer wilt hebben, kun je verkopen of weggeven aan vrienden.
  3. Spullen die je echt graag wilt bewaren, kunnen naar de berging.
  4. Dingen die nutteloos of waardeloos zijn die je niet meer hoeft, kun je recyclen of weggooien.
Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een baby shower cadeau

Neem je tijd

Alle spullen die je in huis hebt, zijn er niet in een dag gekomen. Ga er dan ook niet vanuit dat je alles binnen een dag hebt opgeruimd. Het kan voorkomen dat je emotionele waarde hecht aan sommige spullen. Soms moet je lastige keuzes maken tijdens het opruimen.

Probeer te onthouden dat het niet de spullen zijn waar je waarde aan hecht, maar het zijn de herinneringen die in je opkomen. Als je afscheid neemt van de spullen betekent dat niet dat je afscheid neemt van de herinneringen. Deze draag je voor altijd bij je.

Neem om deze reden daarom ook alle tijd om alles op te ruimen. Je kan er best weken of maanden over doen om je huis op te ruimen.

Dit waren ze dan. De drie tips om je huis beter op te kunnen ruimen. Probeer er eens een aantal uit en kijk welke voor jou werken. Wil jij je huis opnieuw inrichten? Lees dan het artikel over het goedkoop inrichten van je huis! Of het artikel over baby shower cadeaus!

Meer in deze categorie

Tips om de kinderkamer in te richten

Het inrichten van een kinderkamer kan een leuke en creatieve uitdaging zijn. Ga je een nieuwe babykamer inrichten of de slaapkamer van je groeiende kind een make-over geven? Er zijn genoeg manieren om een gezellige en functionele ruimte te creëren waarin je kind zich prettig voelt. In deze blog geven we jou enkele handige tips om de perfecte kinderkamer te ontwerpen. Kies een thema Een thema kan de leidraad vormen voor de inrichting van de kinderkamer. Denk aan sprookjes, dieren, ruimtevaart of een favoriete tekenfilm. Het thema kan als inspiratie dienen voor kleuren, meubels en decoraties. Zorg ervoor dat het thema leeftijdsgeschikt is en gemakkelijk aan te passen is naarmate je kind ouder wordt. Een vintage interieur zal voor kinderen […]

Waarom je een personenbusje moet huren voor jouw groepsuitje

Het organiseren van een groepsuitje is een leuke manier zijn om qualitytime door te brengen met vrienden, familie of collega's. Maar om ervoor te zorgen dat het uitje soepel verloopt en iedereen op de bestemming aankomt, is het overwegen van een personenbusje een slimme keuze. In deze blog bespreken de redenen waarom het huren van een personenbusje een goed idee is voor jouw volgende groepsuitje! Ruime en comfortabele zitplaatsen Een van de belangrijkste voordelen van een personenbusje is de ruimte en comfortabele zitplaatsen die het biedt. In vergelijking met krappe auto's kunnen passagiers in een personenbusje gemakkelijk zitten en zich ontspannen tijdens de reis. Tip: Controleer van tevoren het aantal zitplaatsen om er zeker van te zijn dat er voldoende […]

Groen en duurzaam: sedumplanten rondom je woning?

In onze zoektocht naar duurzaam wonen en milieuvriendelijke oplossingen, worden sedumplanten steeds vaker gebruikt in en rondom onze woningen. Deze vetplanten bieden niet alleen een meer groen in je leefomgeving, maar ze dragen ook bij aan een gezonder milieu. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van sedumplanten rondom je woning en welke milieuvriendelijke voordelen ze bieden. Oorsprong van Sedum in duurzaamheid De groeiende bezorgdheid over klimaatverandering heeft geleid tot een groter bewustzijn in het zoeken naar duurzamere oplossingen. Het gebruik van planten zoals sedum helpt de impact van de bebouwde omgeving op het milieu te verminderen. Sedum op je dak Een van de meest opvallende toepassingen van sedum is op groene daken. Door sedumplanten op je […]

Het belang van self-care

In onze drukke levens waarin werk, verantwoordelijkheden en verplichtingen vaak de overhand hebben vergeten we vaak het belangrijkste: onszelf. Self-care is een belangrijk aspect van het welzijn en geluk van een individu. Het is de kunst van het bewust investeren in je eigen gezondheid en welzijn wat op fysiek niveau nodig is, maar ook op mentaal niveau. In deze blog gaan we dieper in op waarom self-care zo belangrijk is en wat het voor jou kan betekenen. Waar is self-care goed voor? Het gaat verder dan een spa-dag of een avondje ontspannen met een goed boek op de bank. Self-care kan erbij helpen dat jij beter in je vel komt ze zitten. Een van de grootste boosdoeners voor lichamelijke en […]

© Copyright Wynpust 2024
hello world!