15/10/2022
//

Je huis opruimen in een aantal simpele stappen

marmeren vloer dweilen

Wil jij zorgen voor een simpeler leven, maar word je tegengehouden door al die rommel in je huis? Schaam je niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. Je moet al je kleding sorteren, strijken, je marmeren vloer dweilen en ga zo maar door! Het is lastig om aan te beginnen, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je huis sneller en makkelijker op kunt ruimen.

Splits een groot project op in kleineren projecten

We kennen het allemaal wel, je gaat je kledingkast op je kamer opruimen en drie uur alten is heel je kamer een grote bende met mappen, sokken en papiertjes. Hierdoor is alle motivatie plotseling verdwenen. Je pakt alles op en propt het in de kast, maar nu ligt alle rotzooi daar. Zo komt er dus geen einde aan.

Houd er rekening mee dat opruimen nu eenmaal tijd en energie kost. Kies in plaats van een groot project voor meerdere kleine projecten en doe er vervolgens iedere dag een. En als je zin hebt om meer te doen, doe je er meer, maar rond dan wel eerst het ene project af. Kies dus steeds voor een plank in de berging in plaats van de hele berging.

Categoriseer je spullen

Een van de makkelijkste manieren om je spullen op te ruimen, is om ze allemaal van de plek af en te halen en vervolgens te bepalen welke spullen wel en niet mogen blijven. Doe dit ook met kleine projecten. Haal eerst de boekenkast helemaal leeg en bepaal vervolgens welke boeken etc. weg mogen. Haal ze door de volgende categorieën:

  1. Dingen die je wilt houden, mogen terug op de plek
  2. Spullen die je eigenlijk niet meer wilt hebben, kun je verkopen of weggeven aan vrienden.
  3. Spullen die je echt graag wilt bewaren, kunnen naar de berging.
  4. Dingen die nutteloos of waardeloos zijn die je niet meer hoeft, kun je recyclen of weggooien.
Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een baby shower cadeau

Neem je tijd

Alle spullen die je in huis hebt, zijn er niet in een dag gekomen. Ga er dan ook niet vanuit dat je alles binnen een dag hebt opgeruimd. Het kan voorkomen dat je emotionele waarde hecht aan sommige spullen. Soms moet je lastige keuzes maken tijdens het opruimen.

Probeer te onthouden dat het niet de spullen zijn waar je waarde aan hecht, maar het zijn de herinneringen die in je opkomen. Als je afscheid neemt van de spullen betekent dat niet dat je afscheid neemt van de herinneringen. Deze draag je voor altijd bij je.

Neem om deze reden daarom ook alle tijd om alles op te ruimen. Je kan er best weken of maanden over doen om je huis op te ruimen.

Dit waren ze dan. De drie tips om je huis beter op te kunnen ruimen. Probeer er eens een aantal uit en kijk welke voor jou werken. Wil jij je huis opnieuw inrichten? Lees dan het artikel over het goedkoop inrichten van je huis! Of het artikel over baby shower cadeaus!

Meer in deze categorie

De beste eiwitrijke voeding voor ouderen

Eiwitten zijn een van de belangrijkste bouwstoffen voor je botten, spieren en andere weefsels. Ouderen verliezen uiteindelijk hun kracht, spier en botmassa. Door te sporten en goede voeding kunnen ouderen ervoor zorgen dat dit onderhouden wordt. Eiwitten zijn dus echt super belangrijk voor ouderen om te eten. In deze blog lees je meer over de beste eiwitrijke voeding voor ouderen! Functie van eiwitten Eiwitten zijn nodig voor de aanmaak van weefsel, enzymen en hormonen. Eiwitten bestaan uit aminozuren, in totaal zijn dit er 26, waarvan 9 je lichaam zelf niet kan aanmaken. Deze 9 moet je dus via voeding binnenkrijgen en die worden essentiële aminozuren genoemd. Je hebt dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees en zuivel […]

Nieuwe trend: het Japandi interieur

Regelmatig is er een andere stijl die helemaal trendy is. Het ene moment een vintage interieur, dan weer de industriële stijl. In Woonmagazines en op Pinterest zien we momenteel een nieuwe trend, namelijk het Japandi interieur. In deze blog lees je wat het is, waarom het zo populair is en hoe jij het in jouw eigen woonkamer kunt toepassen. Lees snel verder! Wat is het Japandi interieur? De afgelopen tijd wordt er steeds meer gesproken over een nieuwe trend: het Japandi interieur. Maar wat is dat nu eigenlijk voor een stijl? Het is een combinatie van Japanse en Scandinavische stijlen. Wanneer je deze twee stijlen combineert, creëer je een rustgevende, serene en minimalistische sfeer. Het is gericht op het combineren […]

Wat projectinrichting kan betekenen voor jouw bedrijf

Ben je op zoek naar manieren om de efficiëntie en productiviteit van jouw bedrijf te verbeteren? Dan is het tijd om te kijken naar de werkplekinrichting. Een slimme en doordachte inrichting van de werkruimte kan niet alleen de sfeer verbeteren, maar ook het welzijn van medewerkers verhogen en de productiviteit stimuleren. In deze blog meer over de projectinrichting en hoe het jouw bedrijf kan helpen om beter te presteren. De invloed van kleur op productiviteit Kleuren kunnen het gedrag, de emotie of het gevoel van mensen beïnvloeden, daarom spelen kleuren een belangrijke rol op de werkvloer. Daarnaast kan het productiviteit opwekken. Bijvoorbeeld als er op de werkvloer gebrek aan inspiratie of energie ontbreekt, kun je oranje aan het interieur toevoegen […]

Alles over een keto dieet

Het keto dieet begint steeds populairder te worden onder sporters die ook creatine kopen, maar wat is het nou precies? In deze blog kom je alles te weten over het dieet en hoe je het kunt toepassen. Wat is het? Bij een keto dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten, de grens is ongeveer 50 gram koolhydraten per dag. Zodra je lichaam zo weinig koolhydraten binnenkrijgt, zal het overgaan op het verbranden van je vetzuur. Door het verbranden van deze vetzuren ontstaan er ketonen en dit kan je lichaam als brandstof gebruiken, in plaats van de koolhydraten. Tijdens een keto dieet eet je vooral veel vetten en eiwitten om je lichaam te voorzien van energie. De combinatie met sporten Een […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!