15/10/2022
//

Je huis opruimen in een aantal simpele stappen

marmeren vloer dweilen

Wil jij zorgen voor een simpeler leven, maar word je tegengehouden door al die rommel in je huis? Schaam je niet, want iedereen heeft hier wel eens last van. Je moet al je kleding sorteren, strijken, je marmeren vloer dweilen en ga zo maar door! Het is lastig om aan te beginnen, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je huis sneller en makkelijker op kunt ruimen.

Splits een groot project op in kleineren projecten

We kennen het allemaal wel, je gaat je kledingkast op je kamer opruimen en drie uur alten is heel je kamer een grote bende met mappen, sokken en papiertjes. Hierdoor is alle motivatie plotseling verdwenen. Je pakt alles op en propt het in de kast, maar nu ligt alle rotzooi daar. Zo komt er dus geen einde aan.

Houd er rekening mee dat opruimen nu eenmaal tijd en energie kost. Kies in plaats van een groot project voor meerdere kleine projecten en doe er vervolgens iedere dag een. En als je zin hebt om meer te doen, doe je er meer, maar rond dan wel eerst het ene project af. Kies dus steeds voor een plank in de berging in plaats van de hele berging.

Categoriseer je spullen

Een van de makkelijkste manieren om je spullen op te ruimen, is om ze allemaal van de plek af en te halen en vervolgens te bepalen welke spullen wel en niet mogen blijven. Doe dit ook met kleine projecten. Haal eerst de boekenkast helemaal leeg en bepaal vervolgens welke boeken etc. weg mogen. Haal ze door de volgende categorieën:

  1. Dingen die je wilt houden, mogen terug op de plek
  2. Spullen die je eigenlijk niet meer wilt hebben, kun je verkopen of weggeven aan vrienden.
  3. Spullen die je echt graag wilt bewaren, kunnen naar de berging.
  4. Dingen die nutteloos of waardeloos zijn die je niet meer hoeft, kun je recyclen of weggooien.
Gerelateerd nieuws  Inspiratie voor een baby shower cadeau

Neem je tijd

Alle spullen die je in huis hebt, zijn er niet in een dag gekomen. Ga er dan ook niet vanuit dat je alles binnen een dag hebt opgeruimd. Het kan voorkomen dat je emotionele waarde hecht aan sommige spullen. Soms moet je lastige keuzes maken tijdens het opruimen.

Probeer te onthouden dat het niet de spullen zijn waar je waarde aan hecht, maar het zijn de herinneringen die in je opkomen. Als je afscheid neemt van de spullen betekent dat niet dat je afscheid neemt van de herinneringen. Deze draag je voor altijd bij je.

Neem om deze reden daarom ook alle tijd om alles op te ruimen. Je kan er best weken of maanden over doen om je huis op te ruimen.

Dit waren ze dan. De drie tips om je huis beter op te kunnen ruimen. Probeer er eens een aantal uit en kijk welke voor jou werken. Wil jij je huis opnieuw inrichten? Lees dan het artikel over het goedkoop inrichten van je huis! Of het artikel over baby shower cadeaus!

Meer in deze categorie

Zo zorg je voor meer aantrekkingskracht in je relatie

Hoe kort of lang je relatie ook mag zijn, soms kan het voorkomen dat niet alles meer even vers is als het ooit was. Dit kan aan een tal van redenen liggen die we niet voor je gaan invullen, want elke relatie is natuurlijk anders. Deze blog is gemikt op één specifiek probleem die voor kan komen binnen relaties, namelijk: aantrekkingskracht. Er komt een punt dat je niet meer in de honeymoon-fase zit, wanneer dit gebeurd dan is het normaal dat de aantrekkingskracht daalt. Dit betekent zeer zeker niet dat je niet van elkaar houdt, maar het kan alsnog tot problemen leiden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om er voor te zorgen dat je weer meer aantrekkingskracht krijgt in […]

3 tips om te ontspannen: Vind je innerlijke rust

In onze drukke levens is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om te ontspannen en tot rust te komen. Ontspanning speelt een cruciale rol in het behouden van onze fysieke en mentale gezondheid. Het stelt ons in staat om spanning los te laten, stress te verminderen en nieuwe energie op te doen. In deze blog zullen we je vertellen waarom ontspannen zo belangrijk is, en ook krijg je drie tips die je gaan helpen bij het vinden van rust. Waarom is ontspannen van belang? Ontspannen is van vitaal belang voor ons welzijn en algemene gezondheid. In ons moderne leven worden we voortdurend blootgesteld aan stressfactoren zoals werkdruk, deadlines, verantwoordelijkheden en sociale verplichtingen. Deze constante spanning kan een negatieve […]

Schokken in slaap: dit betekent het

Je denkt op sommige momenten: nog even in bed liggen om in slaap te vallen. Net als je op het punt staat in een diepe slaap te vallen, word je plotseling gewekt door een hevige stuiptrekking. Of je hebt het gevoel dat je in een groot, diep gat bent gevallen, alsof je bed eronderuit is verdwenen. Wat is dat vreemde gevoel? In deze blog wordt alles uitgelegd over schokken in de slaap.  De reden van schokken in je slaap Schokken tijdens de slaap kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de normale activiteit van het zenuwstelsel bij de overgang van de ene slaapfase naar de andere. Deze aanvallen, ook wel hypnagogische aanvallen genoemd, zijn meestal onschuldig en komen vaak voor […]

Verschillende soorten beginners camera

Wil je gaan beginnen met fotografie, maar weet je niet welke camera voor jou het meest geschikt is? Er zijn veel soorten camera’s met elk hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk om te bepalen wat je gaat fotograferen met een camera. Zo kun je makkelijker je keuze maken welk model het beste bij je keuze past. In deze blog lees je verschillende soorten beginners camera. Welke camera soorten zijn er? Voor elke soort fotografie is er een camera die er perfect bij past zodat jij de mooiste foto’s kan maken. Maar om te weten welke camera soort je nodig hebt is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn. Hieronder lees je vier verschillende soorten camera’s 1.      Compact […]

© Copyright Wynpust 2023
hello world!